Titlurile zilei

Blocuri cu 10 etaje în zona Aurel Vlaicu! Investitorul Liviu Horobeț vrea să investească milioane de euro – FOTO

Publicat: 26 apr. 2022
Terenul de pe strada Aurel Vlaicu, din Iași, unde ar urma să fie construite două blocuri
Liviu Horobeț a primit avizul pentru proiectul imobiliar, după o așteptare de 7 luni

Arhitecții ieșeni au avizat proiectul imobiliar al lui Liviu Horobeț, patronul societății Hoffer Impex SRL. Afaceristul a anunțat că vrea să construiască două blocuri de locuințe colective, dar a luat în calcul și edificarea unei clinici medicale pentru bolnavii de cancer

Zona Aurel Vlaicu din municipiul Iași se află în continuă dezvoltare. Astfel, Liviu Horobeț, patronul societății Hoffer Impex SRL, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui număr de două imobile, cu regimul de înălțime P+10. Afaceristul a solicitat oficial avizarea proiectului ce prevede construirea de locuințe colective. De precizat că în zonă au fost construite mai multe clădiri de locuințe colective. Imobilele inițiatorului ar urma să fie edificate pe o suprafață de teren de aproape 5.000 de metri pătrați identificată pe strada Aurel Vlaicu, nr.77. În trecut, afaceristul se ocupa cu transportul de mărfuri. Din cauza controalelor executate de Finanțele ieșene, Liviu Horobeț a hotărât să vândă afacerea. La un moment dat, cifra de afaceri anuală a companiei era de 15 milioane de euro, multe contracte fiind încheiate cu firme din străinătate. Și patronul Giga Instal vrea să construiască în zona Aurel Vlaicu.

Blocuri cu 10 etaje în zona Aurel Vlaicu, după avizul arhitecților

Recent, proiectul lui Liviu Horobeț a fost analizat de arhitecții din cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). După aproape 7 luni de așteptare, afaceristul a primit aviz pozitiv din partea comisiei. La un moment dat, Liviu Horobeț a declarat că ia în calcul modificarea proiectului, să construiască o clinică medicală pentru pacienții bolnavi de cancer, ceea ce ar fi însemnat 264 de paturi. Finanțarea ar fi urmat să fie asigurată prin accesarea fondurilor europene.

Acum, pe terenul din strada Aurel Vlaicu sunt amenajate mai multe clădiri ce sunt închiriate mai multor societăți comerciale. Conform ultimelor date financiare, Hoffer Impex SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 313.297 de lei, profit de 60.662 de lei, datorii de 479.525 de lei, fără angajați. Cel mai bun an pentru firmă a fost 2010, când cifra de afaceri a atins nivelul de aproximativ 1 milion de euro. Și medicul Cristache Zanoschi a vrut să construiască o clinică privată pentru bolnavii de cancer, în zona șoselei Iași-Tomești, dar proiectul a fost respins de arhitecți.

A fost avizat și proiectul de lângă TotalGaz Industrie

Totodată, și investitorul Ioan Trofin, patronul firmei de construcții Vectra Trading SA, cunoscut pentru investițiile din comuna Valea Lupului, a primit aviz favorabil pentru un proiect imobiliar, terenul fiind identificat în apropierea spațiilor de producție TotalGaz Industrie. Trofin este cunoscut după ce a dezvoltat cartierul rezidențial ”Soleia”, investiție ce a nemulțumit locuitorii din comună care locuiau la casă. Revenind la proiectul menționat, Trofin a inițiat un PUZ pentru construirea unui cartier de locuințe colective, pe un amplasament de 1,8 hectare identificat chiar la limita teritorială cu comuna Valea Lupului. Miza afaceristului Ioan Trofin este să crească valoarea terenului ce poate ajunge la 3,6 milioane de euro.

O problemă reală în zonă este infrastructura rutieră, străzile sunt foarte înguste și nu pot prelua un număr mare de mașini spre șoseaua Păcurari. Investitorul a precizat că intenționează să construiască 7 blocuri de locuințe colective cu maximum două etaje, dar ia în calcul să vândă proiectul după obținerea avizelor. Blocurile cu 10 etaje din zona Aurel Vlaicu vor fi edificate după obținerea avizului emis de Consiliul Local, etapă premergătoare celei de eliberare a autorizației.
Comentarii
Adauga un comentariu