Diverse

Blue Mountain – singura cafea produsa numai in Jamaica – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 ian. 2012

Cafeaua Blue Montain, cu specific jamaican, este una dintre cele mai populare tipuri de cafea din toata lumea, dar si mai scumpe. Blue Montain are o culoare deschisa si o aroma picanta. A atras atentia multor bautori de cafea datorita gustului sau mai putin amar, fiind unul dintre cele mai laudate sortimente din lume.

Iti dai seama ca o cafea de provenienta jamaicana nu poate fi considerata ca fiind Blue Mountain decat daca a fost cultivata si recoltata intr-una din cele patru regiuni cu altitudini cuprinse intre 600 si 2.000 m? Este bine de stiut si faptul ca, anual, e produce doar o cantitate mica de cafea Blue Mountain de buna calitate. De aici si pretul piperat.

Ea e considerata o specialitate si este singurul tip de cafea din lume transportat si distribuit in butoaie de stejar, precum vinurile fine. Stejarul conserva bine pentru o perioada mai lunga aroma specifica Blue Mountain. Mai mult, comparative cu alte cafele, Blue Mountain contine mai putina cafeina.

Locuitorii din Jamaica, de obicei, culeg boabele de cafea din copac, apoi le usuca si le afuma, dupa care le coc in cel mai traditional mod cu putinta. Cei care viziteaza Jamaica pot vedea de-a lungul drumului tarani care vand cafea facuta in propria gospodarie.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit