Local

BNR ii invata pe elevii ieseni sa vorbeasca „despre bani si banci”

Publicat: 21 apr. 2013
1
Banca Nationala a Romaniei (BNR) vine la Iasi cu un nou proiect educational, adresat celor din invatamantul preuniversitar, elevilor si profesorilor, numit „Sa vorbim despre bani si banci”.
Proiectul are drept grup-tinta elevii de la nivelul ciclului liceal, cu precadere din clasa a XI-a si a XII-a, din cadrul unor unitati scolare apartinand filierei tehnologice, profilul servicii (licee economice), la nivel national. Evenimentul va avea loc maine, 22 aprilie, de la ora 10:00, in sala de conferinte a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi.
Obiectivul fundamental al proiectului consta in sprijinirea educatiei financiare, prin insusirea de catre elevi a unor notiuni economice de baza si formarea unui vocabular economic.
Obiectivele specifice includ prezentarea unor notiuni de baza cu privire la banca centrala, atributiile, rolul si functiile acesteia si istoria monedei nationale, precum si folosirea metodelor formale si non-formale de educatie in scopul explicarii unor aspecte esentiale legate de economisire, credit, criteriile si stadiul procesului de convergenta.
Adauga un comentariu