Diverse

Boala ascunsa din cauza careia te ingrasi necontrolat. Jumatate dintre cei care o au sunt nediagnosticati

Publicat: 12 iun. 2019
2

Mananci sanatos si faci sport dar te ingrasi? De vina ar putea fi o alergie alimentara. Potrivit doctorului OZ este posibil sa va ingrasati si 10 kilograme, intr-un an, daca aveti o alergie nedepistata. Se estimeaza ca 50% din populatie este alergica la un anumit aliment, fara sa stie. “Daca aveti alergie la anumite alimente, acestea provoaca inmultirea bacteriilor periculoase in sistemul digestiv. Acestea produc toxine care provoaca inflamatii la nivelul intestinelor si acestea nu mai functioneaza corect”, explica dr. Oz.

Cu o digestie defectuoasa poti sa te ingrasi sau sa ai simptome neplacute precum diaree sau constipatie, balonare, flatulenta. Atunci cand intestinal nu este activ materiile toxice sunt mult mai predispuse sa fie absorbite prin peretele intestinului si in circuitul sanguin din care ele vor fi apoi depozitate in tesuturi. Daca un sistem de eliminare este inactiv, in corp vor fi retinute mult mai multe resturi. Acest lucru duce la aparitia mai multor boli.

Alergiile alimentare nu se manifesta la primul contact cu alimentul, iar simptomele se pot agrava cu timpul. Se pot manifesta la numeroase alimente, dar in functie de specificul alimentar al unei tari pot domina unele sau altele. Cele mai frecvente la noi sunt alergiile la oua, soia, alune, arahide sau lapte.

Cum se manifesta alergia: de la crampe la varsaturi, umflarea buzelor si fetei
„Oamenii care au alergii alimentare trebuie sa devina cititori de etichete”, recomanda  nutritionistul Corina Zugravu, intrucat si cea mai mica cantitate dintr-un component alimentar poate starni reactii grave. Simptomele alergiei merg de la varsaturi si crampe abdominale pana la soc anafilactic. Alte manifestari sunt  urticaria sau alte eruptii pe piele, furnicaturi sau mancarimi in cavitatea bucala, umflarea fetei, gatului, limbii sau buzelor, tuse sau ingreunarea respiratiei. Chiar daca initial par suportabile, ele se pot agrava. Uneori, primele reactii apar in cel mult doua minute, alteori dupa doua ore dupa ce au fost consumate alimentele.
Adauga un comentariu