Magazin

Boala grava, prevenita cu ajutorul VINULUI ROSU

Publicat: 19 nov. 2012
1

Cercetatorii de la Universitatea Missouri au descoperit ca vinul rosu poate contribui la vindecarea unei boli foarte grave, cancerul de prostata.

Vinul rosu contine resveratrol, un compus existent in coaja si semintele strugurilor care prezinta multe beneficii pentru sanatatea omului (ajuta la cresterea colesterolului bun si previne coagularea sangelui).

Cercetatorii de la Universitatea Missouri au descoperit ca resveratrolul distruge mai usor tumorile. Dupa radioterapie, pana la 97% dintre celulele tumorale au fost distruse.

Consumul moderat de vin rosu este corelat cu reducerea riscului de a dezvolta cancer de prostata.

„Alte studii au evidentiat faptul ca resveratrolul face ca tumorile sa devina mai sensibile la chimioterapie, iar noi am dorit sa aflam daca acest compus are acelasi efect si pentru radioterapie„, a declarat profesorul Michael Nicholl, coordonatorul studiului.

„Am descoperit ca atunci cand sunt expuse la resveratrol, celulele tumorale au devenit mai sensibile la radioterapie”, a adaugat el.

Medicii recomanda in general un consum moderat de vin rosu, in medie doua pahare de vin pe zi pentru barbati si un pahar de vin pe zi pentru femei.

Sursa: suntfericita.ro

Adauga un comentariu