Boli si tratamente

Boala incurabila care nu te lasa sa gandesti

Publicat: 06 sept. 2016
7

Aceasta boala ciudata se numeste tinitus si se caracterizeaza prin sunete in urechi atunci cand nu exista niciun fel de zgomot in apropiere. Specialistii spun ca ar putea fi rezultatul expunerii prelungite la zgomote puternice.

Sunetele pot fi percepute ca un bazait, greieri sau suieraturi. Cercetatorii sustin ca pentru cei care se lupta cu aceasta afectiune zi de zi, zgomotul este foarte neplacut, mai ales ca interfereaza cu gandurile, emotiile sau auzul, afecteaza somnul si capacitatea de concentrare.

10% dintre adulti sufera de tinitus

Cercetatorii americani au estimat ca aproape 10 la suta dintre adulti sufera de tinitus, iar 27 la suta au avut simptome mai mult de 15 ani. Cincisprezece la suta au avut simptome de cel putin o data pe zi, in timp ce peste 14 la suta au avut simptome de cel putin o data pe saptamana.

Noul tip de insomnie

Tinitus mai poate fi cauzata si de medicamente care pot afecta auzul, cum ar fi chimioterapie si anumite antibiotice. Daca aveti tinitus, trebuie sa va testati auzul deoarece 90 la suta ditren persoanele cu tinitus il pierd in timp.

Vestea cea mai proasta este ca nu exista tratament dar sunt terapii care ii ajuta pe cei afectati sa trauiasca mai usor cu aceasta boala. Nu exista dovezi ca un tratament medicamentos sau de alta natura ar fi vindecat aceasta afectiune.

Adauga un comentariu