National

Boala misterioasa din cauza careia au murit deja 18 persoane. A fost identificata o posibila cauza

Publicat: 19 apr. 2015
1

Expertii cred ca ierbicidele au fost cele care au provocat boala misterioasa din cauza careia au murit subit 18 persoane in sud-vestul Nigeriei, a anuntat duminica Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

„Ipoteza actuala este ca ierbicidele sunt cauza” bolii, a explicat un purtator de cuvant al OMS, Gregory Hartl, intr-un mesaj postat pe Twitter. El nu a precizat cum s-ar fi otravit bolnavii cu aceste ierbicide.

Testele efectuate pana in prezent nu au decelat urme de infectie bacteriana sau virala, precum virusul Ebola sau febra galbena, a adaugat el. Testele au fost realizate de un laborator din Nigeria, a precizat Hartl, subliniind ca tara dispune de „laboratoare foarte bune”.

Aceasta boala a aparut la inceputul saptamanii si a provocat moartea a 18 persoane in orasul Ode-Irele, din statul Ondo, in sud-vestul Nigeriei, potrivit autoritatilor nigeriene. Purtatorul de cuvant al statului, Kayode Akinmade, a calificat sambata boala drept „misterioasa”. Printre simptome se numara dureri de cap, pierderi de cunostinta si de greutate, tulburari de vedere, urmate de deces in 24 de ore.

Ebola, o febra hemoragica de origine virala, a provocat moartea a peste 10.600 de persoane in cea mai mare parte in trei tari din Africa de Vest – Liberia, Sierra Leone si Guineea – de la inceputul lui 2014, dar, la nivel global, a ocolit Nigeria.

Adauga un comentariu