Stiri medicale

Boala respiratorie misterioasă care pune medicii pe jar

Publicat: 15 ian. 2020

Boala respiratorie misterioasă care lovește China. Începând cu jumătatea lunii decembrie 2019, orașul Wuhan din China a fost contaminat de o boală respiratorie care îngrijorează autoritățile. 59 de persoane sunt deja bolnave, au anunțat autoritățile chineze.

De la mijlocul lunii decembrie 2019, o boală respiratorie a afectat orașul Wuhan, situat în centrul Chinei, subliniază o relatare AFP preluată de France Info. Această epidemie îngrijoreaza țara, afectată deja de sindromul respirator acut sever (SARS) în 2003, soldat cu 800 de decese.

Patologia îngrijorează, deoarece nu este încă cunoscută cauza până în prezent. Autoritățile medicale au exclus anumite piste, cum ar fi gripa, gripa aviară, SARS, sindromul de respirație din Orientul Mijlociu sau un adenovirus.

Boala respiratorie misterioasă care lovește China

Un punct comun leagă mai mulți dintre pacienți: piața de pește din orașul Wuhan. Acesta a fost închisa, pacienții sunt în carantină și în prezent este în curs o anchetă. Autoritățile subliniază că boala nu a fost încă transmisă de la om la om.

Simptomele observate ar putea corespunde mai multor tipuri de boli respiratorii. Se recomandă prudență în fața epidemiei, fără a avertiza OMS, care nu a plasat restricții de călătorie în zonă.loading...

Adauga un comentariu