Eveniment-Social

Bodea si-a inceput mandatul cu amenintari

Publicat: 27 feb. 2008
1

• Noul prefect al judetului Iasi, Marius Bodea, a fost investit oficial in functie de catre secretarul de stat, Liviu Radu • Bodea a sustinut ca unele institutii deconcentrate nu-si exercita la capacitate normala atributiile si ca pe viitor acestea vor fi monitorizate in mod coerent, facand referire la Garda de Mediu si Directia Sanitar Veterinara • Fostul prefect, Nicusor Paduraru, se va ocupa de reforma administratiei in cadrul Ministerului Internelor

In cursul zilei de ieri, Marius Bodea a depus juramantul pentru investirea in functia de prefect al judetului Iasi. La evenimentul desfasurat in Palatul Administrativ al judetului au participat fostul subprefect, Nicusor Paduraru, subprefectul Vasile Etcu, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Lucian Flaiser, precum si primarul municipiului, Gheorghe Nichita, dar si sefii institutiilor deconcentrate din judet. Proaspatul prefect a precizat ca printre prioritatile sale se numara imbunatatirea relatiilor cu institutiile din judet.

„Principalele prioritati pe care le am in vedere sunt legate de proiectele implementate pentru dezvoltarea judetului. Trebuie stabilita o punte de legatura cu Consiliul Judetean, pentru modernizarea judetului”, a precizat Marius Bodea. Pe de alta parte, acesta a facut referire si la faptul ca unele institutii deconcentrate nu-si exercita la capacitate normala atributiile si ca pe viitor acestea vor fi monitorizate in mod coerent. In acest sens, Bodea a nominalizat Garda de Mediu si Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). „Judetul Iasi este un judet prafuit. Orice actiune de control s-a lasat cu sanctiuni. Exista si cateva proiecte specifice. Unele ar trebui abordate cu o incisivitate mai mare si fac referire la structurile legate de protectia mediului. Garda de Mediu nu functioneaza deloc bine si exista probleme si la Directia Sanitar Veterinara, probleme pe care sper sa le remediem cat mai curand”, a mai precizat noul prefect. Secretarul de Stat, Liviu Radu, a tinut sa evidentieze faptul ca fostul prefect, Nicusor Paduraru, va primi o functie in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA).”Suntem multumiti de activitatea ca prefect a lui Nicusor Paduraru la Iasi. Pot sa precizez ca el va avea o functie foarte importanta in cadrul Ministerului Internelor, functie pe care urmeaza sa o stabilim cat mai curand”, a declarat Liviu Radu. Acesta a amintit ca fiind un an in care se vor desfasura alegeri, Paduraru ar putea sa se ocupe cu acest proces in cadrul administratiei publice. De asemenea, acesta a precizat ca nu stie cine va ocupa scaunul de subprefect lasat liber prin avansarea lui Marius Bodea.

Comentarii
  • Am mari indoieli in cea ce-l priveste pe Bodea. Singurul care merita sa fie prefect , si de fapt e locul lui acolo, restul fiind interimari, e Prisacaru. Mare pacat ca i s-a inscenat aceasta farsa. Cel de acum e fara experienta,a stat in umbra, si oricum mare lucru nu poate face.

  • Promisiunile hotarate, ferme de a face, de a realiza lucruri bune si necesare judetului nu sunt amenintari ci initiative laudabile.Este drept ca titlul atrage cititorii cu mai mare probabilitate.Vom vedea daca si faptele vor fi in conformitate cu promisiunile.

  • Felicitari si urari de mult succes noul domn prefect Marius Bodea, cu ocazia instalarii in inalta functie de prefect al Judetuli Iasi ! Domnule Marius nu uitati sa impletiti foarte mult elanul tineresc, cu sfaturile si tactul celor in varsta si cu noile cunostinte ale timpurilor moderne!

Adauga un comentariu