Destinatii turistice

Bodrum, un oras cu atmosfera boema – VIDEO

Publicat: 21 nov. 2018
9

Un castel medieval, casute cu arhitectura in stil grecesc, strazi ticsite de baruri si cluburi moderne, o bucatarie recunoscuta in toata lumea si oameni ospitalieri… acestea sunt doar cateva dintre atuurile frumosului Bodrum, cu care te va intampina in acest an daca alegi un sejur pe superba ”Coasta Turcoaz” a Turciei.

Este cosmopolit, plin de casute cochete, binecuvantat cu peisaje asemeni paradisului, se lauda cu o multime de resorturi moderne, restaurante sau cluburi si este luat cu asalt, la propriu in fiecare sezon estival de turistii boemi, de artisti sau de iubitorii de nopti albe si plaja. 

Bodrum este o perla a Turciei, unde timpul are rabdare cu oamenii, iar oamenii respecta traditiile, obiceiurile si datinile mostenite din strabuni si transmise din generatie in generatie. Dominat de un castel ridicat de Cruciatii Ioaniti din blocurile de piatra ale Mausoleului din Halicarnas distrus in urma unui cutremur undeva prin secolul XII, Bodrum are o istorie lunga si frumoasa.

Porneste pe urmele Cavalerilor Ordinului Sfantul Ioan, si descopera lucrarile savarsite de acestia, panoramele uluitoare si portul cochet decorat cu zeci de magazine sau taverne pitoresti unde poti gusta cele mai bune fructe de mare. 

Este o adevarata placere sa te pierzi pe strazile orasului garniste cu muscate sau flori de hartie in culori nemaivazute. Daca ai timp sa hoinaresti, mergi pe strada tavernelor la apusul soarelui, sa faci cunostinta cu o lume altfel decat pe timpul zilei. Cumhuriyet Street, sau strada barurilor, este plina pana la refuz de turisti si localnici veniti in cautarea petrecerilor care tin pana la ivirea zorilor. Vei avea de ales dintr-o gama larga de cluburi, restaurante sau pub-uri unde sa te distrezi fie pe ritmuri traditional turcesti, fie in stil european.

Adauga un comentariu