Local

Bogdan Cojocaru, deputat PSD: Prima Casă – ultimul tren?

Publicat: 21 ian. 2020

Deputatul ieşean Bogdan Cojocaru are o reacţie de ultima oră. După declaraţiile lui Florin Citu referitor la posibilitatea încheierii programului ”Prima Casa”, deputatul ieşean se arata stupefiat de declaraţia ministrului:

”Printre ”minunile” pe care le mai face guvernarea PNL, a mai apărut una! Este vorba despre posibila sistare a programului Prima Casă. Întrebat despre posibilitatea continuării Programului „Prima Casă”, ministrul liberal de finanțe, Florin Cîțu a menţionat că nu ştie dacă va mai fie nevoie de el, iar o măsură pentru continuarea sau nu a programului o va lua cât de curând.”Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate.

Aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere, astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă. Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite. Se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând”, a declarat ministrul, conform Agerpres.

Așadar, într-o perioadă în care deficitul de locuințe este imens, în care tinerii cu greu își întemeiază familii, pentru că nu au unde să locuiască decent, guvernarea liberală vrea să termine un program care asta face: asigură ajutor din partea statului pentru cei care sunt la început de drum! Nu mai vorbim de impulsul dat construcțiilor, ramură economică aducătoare de resurse la bugetul de stat și care oferă un număr deloc mic de locuri de muncă!

În timp ce PSD a susținut cu toată convingerea acest program și mărirea salariului mimim în domeniul construcțiilor, PNL dorește îngroparea programului! Ne întrebăm de ce. Poate pentru ca liberalii de seamă, în frunte cu președintele Iohannis, să aibă, în continuare, piață de desfacere pentru închirierea propriilor case, decloc puține, așa cum ştim? Sau orice măsură menită să sprijine cetățenii români să trăiască mai bine trebuie desființată? Și mai avem un mesaj pentru domnul ministru Cîțu: dacă nu suntem într-o perioadă de criză, cum ați declarat, de ce avem un buget de austeritate?” a declarat deputatul ieşean Bogdan Cojocaru.loading...

Adauga un comentariu