Local

Bogdan Corduneanu rămâne după gratii! Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au respins cererea de revocare a arestării preventive

Publicat: 22 sept. 2020
Bogdan Corduneanu, membru al clanului Corduneanu

Decizie de ultimă oră a magistraţilor ieşeni. Marţi, 22 septembrie 2020, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au respins cererea de revocare a arestării preventive formulată de Bogdan Corduneanu. Astfel, interlopul ieşean rămâne după gratii. Decizia nu este însă definitivă, putând fi contestată.

Bogdan Corduneanu, arestat preventiv recent de către judecătorii ieșeni

În urmă cu câteva zile, Bogdan Corduneanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Asta, după ce, la începutul lunii trecute, el fusese trimis în judecată în stare de control judiciar. În urma deciziei, el a fost ridicat de „mascați” și dus în arest. Așadar, oamenii legii l-au dibuit pe membrul clanului Corduneanu și, potrivit deciziei luată de judecători, l-au dus la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași. Magistrații ieșeni au constatat că Bogdan Corduneanu ar fi încălcat prevederile controlului judiciar, sub imperiul căruia se afla.

Trimis în judecată de procurori în urma unui scandal pe o terasă din Iași

În luna august, procurorii l-au trimis în judecată pe Bogdan Corduneanu, dar și pe un amic al acestuia, care ar fi mințit pentru el. Anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Bogdan Corduneanu, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. În același dosar, procurorii l-au trimis în judecată pe Silviu Marian Iftimoaia, pentru mărturie mincinoasă. În urmă cu câteva săptămâni, oamenii legii s-au sesizat cu privire la un incident care a avut loc pe terasa Tiki Village, de pe lacul Veneția, din Iași.

În urma incidentului, Bogdan Corduneanu fusese plasat inițial sub control judiciar. Conform anchetatorilor, Bogdan Corduneanu a făcut scandal la piscina Tiki Village. Corduneanu a asistat la un concert susținut de Dan Ciotoi. La terminarea spectacolului, acesta s-a îndreptat spre ieșire, iar acolo l-ar fi apostrofat pe unul dintre reprezentanții clubului pentru că i-ar fi cerut bani pe bilet. Procurorii au afirmat că, la un moment dat, Bogdan Corduneanu a scos un cuțit și l-a amenințat pe tânărul respectiv că îl va înjunghia de 20 de ori.

„Vrei să bag ăsta în tine?!”, l-ar fi întrebat pe tânărul respectiv.

Incidentul s-a stins, însă, mai apoi, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la cele petrecute. Ulterior, oamenii legii i-au dus la audieri pe Bogdănel Corduneanu și pe Silviu Marian Iftimoaia. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, dar, mai apoi, au fost puși în libertate.

Acuzații de șantaj în cazul lui Bogdan Corduneanu

La finele anului trecut, Bogdan Corduneanu a intrat în vizorul oamenilor legii. La acea dată, polițiștii au descins în forță acasă la acesta, el fiind acuzat că ar fi șantajat un om de afaceri care nu ar fi vrut să-i dea o sumă de bani împrumut. Bogdan Corduneanu se cunoștea cu Liviu I. de ani întregi, chiar din copilărie. Ambii ar fi crescut în zona Nicolina. De ceva timp, Liviu I. ar fi început să facă bani, deschizându-și o firmă de transport. În plus, acesta făcea tranzacții cu mașini, iar lucrurile mergeau destul de bine. De bunăstarea financiară a acestuia a auzit și Bogdan Corduneanu.

În urmă cu ceva timp, Corduneanu i-ar fi cerut o sumă de bani împrumut lui Liviu I., respectiv aproximativ 20.000 de lei. Bărbatul ar fi spus că îi dă banii, dar s-a răzgândit. Atunci ar fi început calvarul pentru afacerist. Surse din cadrul anchetei au precizat că Bogdan Corduneanu, ajutat de un amic, i-ar fi transmis mesaje de amenințare lui Liviu I. Victima s-a săturat să stea sub teroare și a cerut ajutorul anchetatorilor.

Comentarii
Adauga un comentariu