National

Bogdan Licu cere lamuriri de la Ministerul Muncii in cazul Sorinei

Publicat: 15 iul. 2019

Procurorul general interimar a solicitat ministrului Muncii sa ii comunice daca s-a efectuat o analiza in cazul adoptiei Sorinei. Acesta asteapta o analiza cu privire la intreaga procedura de adoptie din Romania deoarece crede ca lucrurile sunt in neregula si procedura trebuie simplificata. "Vineri, am solicitat ministrului Muncii sa imi comunice daca s-a facut o analiza pe marginea acestui caz si de catre dansii, pentru ca nu am cunostinta de asa ceva si eu sper ca plecand de la acest caz sa se faca o analiza serioasa la nivelul Ministerului Muncii cu privire la intreaga procedura de adoptie a tuturor copiilor din aceasta tara, pentru ca eu cred ca sunt niste lucruri in neregula, niste lucruri care ar trebui clarificate, proceduri care ar trebui simplificate, lucrurile sa fie mai clare”, a declarat Bogdan Licu. 

Judecatorii din Slatina amana cazul Sorinei – UPDATE

Procurorul general a precizat ca interesul indreptat asupra acestui caz nu are in vedere parintii adoptivi. Totodata, Bogdan Licu a mai spus ca Ministerul Public nu isi poate asuma inactivitatea familiei Sacarin, in ceea ce priveste posibilitatea ca statul roman si ministerul Public de a plati parintilor adoptivi salariile pe care nu le pot incasa, daca instanta hotaraste ca fetita sa mai ramana in tara. ,,Ministerul Public nu isi poate asuma o inactivitate in situatii care sunt prezentate in media si care prezinta potentiale indicii cu privire la savarsirea unor infractiuni. Data trecuta, in 2016, cand eram procuror general interimar, intr-o dimineata, m-am sesizat din oficiu cu privire la cazul Hexipharma. La fel am fost intrebat daca isi asuma Ministerul Public o eventuala situatie complicata. Ne-am asumat si s-a finalizat dosarul cu trimiterea in judecata. 

"Mai bine cercetam, ne lamurim, constatam ca nu este nimic penal, decat sa asteptam sa fim spectatori. In masura in care ne sunt semnalate de catre dumenavoastra (presa – n.r.) cazuri punctuale, reactionam. Nu putem sa reactionam la cazul general, sa verificam noi, Ministerul Public, toate adoptiile din Romania, plecand de la prezumtia ca sunt ilegalitati. Atunci cand se prezinta situatii punctuale, rezulta date, indicii ca ar fi ceva in neregula, atunci ne sesizam” a mai declarat Bogdan Licu. 

Judecatoria Slatina ar fi trebuit sa decida luni daca Sorina, fetita din Baia de Arama, poate parasi tara impreuna cu familia de romani stabiliti in Statele Unite ale Americii, care a adoptat-o, insa decizia a fost amanata pentru data de 18 iulie, pentru indeplinirea unor obligatii stabilite in sarcina partilor, fiind vorba de chestiuni organizatorice. Judecatoria Slatina este a cincea instanta chemata sa solutioneze ordonanta presedintiala, dupa Judecatoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinti, Curtea de Apel Craiova si Tribunalul Olt. Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanta presedintiala privind interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre Sorina.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit