Actualitate

Bogdan Olteanu A REFUZAT sa JURE pe BIBLIE! In dosar este implicat si Mihai Vlasov

Publicat: 05 oct. 2016
Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, s-a prezentat astazi la sediul ICCJ. Acesta este audiat ca martor in dosarul in care Mihail Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert a Romaniei, este acuzat ca a intervenit la un deputat pentru a ii fi sustinute interesele.
Vezi si: 
Fostul viceguvernator a refuzat insa sa jure pe Biblie inainte de audieri, spunand ca este ateu.
In prezent, Mihail Vlasov se afla in detentie, el fiind condamnat definitiv intr-un alt dosar, in iunie 2015, la cinci ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.
Avocat in Baroul Iasi si fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Vlasov a fost trimis in judecata de DNA in iunie 2015 pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.
El este acuzat ca i-a solicitat fostului deputat Mircea Grosaru sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de lege care prevedea trecerea Registrului Comertului de la Ministerul Justitiei la CCIR. De asemenea, Vlasov ar fi incercat sa influenteze mai multi parlamentari — Florin Iordache, Alina Gorghiu si Aurel Vainer — in vederea semnarii si sustinerii proiectului de lege.
Vezi si: Mihail Vlasov, prietenul Monei Pivniceru, este acuzat de abuzuri fara precedent


loading...

Comentarii
  • “Aţi mai auzit iarăşi că s-a zis celor din vechime: Să nu juri strîmb, ci să împlineşti faţă de Domnul jurămintele tale! Dar Eu vă spun: Să nu juraţi nicidecum; nici pe cer, pentru că este scaunul de domnie al Lui Dumnezeu; nici pe pămînt căci este aşternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, căci este cetatea Marelui Împărat. Să nu juri nici pe capul tău, căci nu poţi face un singur păr alb sau negru. Ci felul vostru de a vorbi să fie: Da, da; nu, nu; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău.” – Matei 5;33

    • Iisus Hristos a interzis clar şi explicit orice fel de jurămînt. Cu atît mai mult pe Biblie. Creştinul nu trebuie să jure, ci doar să răspundă clar cu “Da” sau “Nu”. Fiindcă, iată, o spune IIsus, tot ce trece peste “Da” sau “Nu” “vine de la cel rau”. Or, toată ritualistica aceasta a statului modern românesc presupune juratul pe Biblie sau Constituţie. Dar, stimaţi enoriaşi, cetăţeni, alegători, ce-oţi fi fiind dumneavostră, a jura e în sine un act prohibit în chiar Biblia pe care se jură unii sau alţii. Cît despre un preşedinte de stat/ministru – în cazul în care s-ar autodeclara creştin şi ar vrea să fie consecvent cu cele spuse de Iisus Hristos, singura posibilitate de a rămîne aşa, ar fi nu să jure pe Constituţie, ci să spună simplu: “Nu, nu voi încălca ce scrie în acest text!”

Adauga un comentariu