National

Bogdan Olteanu, la iesirea de la DNA: Am pierdut ce aveam de pierdut

Publicat: 10 aug. 2016
1

Fostul viceguvernator al BNR a ajuns, miercuri dimineata, la sediul DNA, acesta prezentandu-se la parchet in baza unei citatii emise de procurori, in prezent Bogdan Olteanu fiind cercetat in arest la domiciliu fiind acuzat ca ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

La finalul audierilor, Olteanu a declarat ca ceea ce avea de pierdut, a pierdut pana acum si ca in continuare va incerca sa isi demonstreze nevinovatia.

„Pentru mine ceea ce era sa se intample s-a intamplat. Am suportat deja consecintele si am pierdut ce aveam de pierdut. De acum incolo ramane sa reusesc sa imi gasesc dreptatea. Imi pledez nevinovatia, lucrurile vor merge inainte potrivit procedurilor. Nu discutam elementele din dosar”, a declarat Bogdan Olteanu dupa audieri.

Fostul viceguvernator al BNR este acuzat de DNA ca ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu pentru efectuarea de demersuri pe langa membrii Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Procurorii DNA au cerut arestarea lui, instanta suprema respingand cererea si dispunand plasarea in arest la domiciliu in cazul fostului presedinte al Camerei Deputatilor.

„In perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii. Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectiva a fost numita la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii”, explica procurorii anticoruptie intr-un comunicat de presa.

In dosar sunt cercetate si alte persoane, anunta DNA. Potrivit unor surse, suma totala pe care ar fi primit-o fost presedinte al Camerei Deputatilor ar fi fost de doua milioane de euro, jumatate din bani fiind destinati unui alt politician.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca atat Sorin Ovidiu Vintu cat si intermediarul au recunoscut ca s-au dat sumele de bani. Aceleasi surse sustin ca la audieri, viceguvernatorul BNR a recunoscut ca i-ar fi cerut sprijin lui Vintu si ca s-au intanit, discutand despre numirea in functia de guvernator al Deltei dar nu a recunoscut ca ar fi primit bani.

Joi, Sorin Ovidiu Vintu a fost adus de la Penitenciarul Rahova la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a i se prezenta noile acuzatii de coruptie, acesta fiind suspectat de cumparare de influenta.Ulterior, Liviu Mihaiu, fost guvernator al Deltei Dunarii in perioada 2008-2009, a precizat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca nu a stiut de presupusa tranzactie referitoare la numirea sa in functie.

De la punerea sub invinuire a lui Sorin Ovidiu Vintu, in spatiul public au aparut informatii referitoare la faptul ca in dosar ar aparea si numele lui Bogdan Olteanu si Calin Popescu Tariceanu.

In replica, Calin Popescu Tariceanu a declarat: „Nu comentez zvonuri. Presupunand ca intr-adevar numele meu e mentionat intr-un fel sau altul in denuntul vreunui arestat, condamnat, anchetat, suspect, inculpat etc, astept ca, o data cu apropierea alegerilor, mai multi arestati, condamnati, anchetati, suspecti, inculpati etc sa faca denunturi impotriva mea, pentru a obtine promisiunea procurorilor DNA ca vor avea parte de un tratament mai indulgent in fata Legii si vor ramane cu banii furati, eventual”.
Adauga un comentariu