National

Bogdan Olteanu si-a dat demisia din functia de viceguvernator al BNR

Publicat: 01 aug. 2016
1
Bogdan Olteanu a demisionat astazi din functia de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei(BNR), dupa ce a fost retinut de DNA si plasat in arest la domiciliu de instanta suprema, fiind acuzat ca ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro pentru isi folosi influenta. Avocatul lui Bogdan Olteanu a confirmat faptul ca fostul presedinte al Camerei Deputatilor a demisionat din functia de viceguvernator al BNR.
Bogdan Olteanu a fost eliberat vineri noaptea, dupa 24 de ore de la retinerea sa de catre DNA pentru o acuzatie de trafic de influenta care ar fi avut loc in 2008, in perioada cand detinea functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Olteanu este acuzat ca ar fi primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu pentru a-l sustine in functia de guvernator al Deltei pe jurnalistul Liviu Mihaiu. Acesta a fost plasat in arest la domiciliu de judecatorii instantei supreme.
„E un moment greu. E un moment trist si o perioada foarte trista, sper sa se termine cat mai repede. Doresc sa obtin achitarea cat mai rapid pentru a reincepe o viata normala. Pana la acel moment voi face ceea ce onoarea si respectul fata de institutia din care am facut parte imi cere. Voi transmite cat de rapid demisia mea din conducerea Bancii Nationale si voi urma sa imi sustin cauza in justitie”, a declarat fostul presedinte al Camerei Deputatilor la iesirea din arest.
Comentarii
Adauga un comentariu