Stiri Turism

Bogdan Trif: Ne pregatim sa avem un ghid turistic on-line si un nou clip de promovare a Romaniei

Publicat: 29 iul. 2018
9

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat vineri, la Constanta, ca obiectivele turistice ale tarii noastre vor fi promovate on-line, ministerul pe care il reprezinta intentionand crearea unui ghid turistic al Romaniei si a unui nou videoclip.

Potrivit lui Trif, bugetul alocat promovarii tarii noastre din punct de vedere turistic este "foarte mic", de circa 13 milioane de lei, dar se pot face si cu bani putini "lucruri foarte mari".

"Am mostenit acest buget, sumele sunt foarte mici, undeva la 13 milioane de lei, dar poti sa faci si cu bani putini lucruri mari. Adica, daca ai o strategie bine pusa la punct, cred o sa reusim sa realizam si aceste lucruri pe care ni le-am propus. (…) Categoric, este o suma care nu ma multumeste. (…) Va asigur ca o sa ne descurcam si cu acesti bani, mai mult decat atat, in doua luni, cam asa, maxim doua luni si jumatate, vom avea si un clip de promovare a Romaniei, pentru ca am cerut lucrul acesta si, spre surpriza mea, mi s-a adus un clip din 2012, care era depasit, spun eu. Am incheiat un parteneriat cu Universitatea de Teatru si Film astfel ca, impreuna cu ei, vom realiza acest film si vom iesi (…) cu un nou clip de promovare", a afirmat ministrul Turismului, intr-o conferinta de presa.

El a spus, referitor la promovarea Romaniei prin realizarea unui ghid turistic on-line, ca acesta va putea fi accesat atat pe un site, cat si printr-o aplicatie pentru telefonul mobil.

"Ne pregatim sa avem inclusiv un ghid turistic al Romaniei, care sa poata fi accesat atat de pe un site, cat si de pe aplicatia unui smartphone, adica sa stim exact obiectivele turistice din fiecare judet, automat din fiecare tara, sa putem sa facem si trasee turistice. (…) Este important ca omul sa poata sa aiba acces la informatie, sa stie ce obiective turistice exista in tara noastra, cu alte cuvinte sa isi cunoasca tara mai bine, sa poata sa isi aleaga el inclusiv traseul pe care il doreste. Este important acest lucru pentru ca nu am avut aceasta modalitate de promovare. (…) In mai multe limbi de circulatie internationala si, bineinteles, o sa fie si intr-o limba asiatica. (…) Este o tinta a noastra sa aducem cat mai multi turisti si din aceasta zona. Sa nu uitam ca doar China exporta, scuzati-mi expresia, anual 120 de milioane de turisti. Este strigator la cer ca noi reusim sa atragem an de an un numar foarte mic, anul trecut au fost doar 35.000 de turisti din aceasta tara. Este un target al nostru, mai ales ca avem un parteneriat special cu China. Am reusit, mai mult decat atat, anul acesta sa diminuam perioada de emitere a vizelor pentru Romania pentru cetatenii chinezi. Se pot face inclusiv on-line, iar durata medie este undeva la 48 de ore", a declarat Bogdan Trif.

Ministrul Turismul a precizat, totodata, ca pachetele de servicii turistice vor fi garantate prin lege.

"Este pe circuitul de avizare si cu siguranta pe ordinea de zi a sedintei de guvern o sa intre si ordonanta de garantare a pachetelor de servicii turistice. Nu mai permitem ca cetateanul roman sa fie, scuzati-mi expresia neministeriala, tepuit de unii smecheri, adica ei platesc vacantele, concediile, agentiile de rea-credinta le utilizeaza banii in alte scopuri, dupa care intra in insolventa, iar cetateanul roman ramane si fara bani, si fara vacante. Mai mult decat atat, am avut cazuri anul trecut cand au ramas si in alte colturi ale lumii si nu am avut nici bani sa ii aducem inapoi, sa ii repatriem. Prin acest sistem de asigurare, cetateanul roman, turistul roman o sa fie protejat suta la suta, iar in caz de probleme,(…), trebuie sa avem si un fond de repatriere a lor", a adaugat Trif.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat vineri, la Constanta, un protocol de colaborare in privinta promovarii Romaniei ca destinatie turistica, cu Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc. 

Adauga un comentariu