Titlurile zilei

„Boieroaica” de la Târgu Frumos și-a întins tentaculele în tot DGASPC-ul! Directorul Ion Florin i-a desfăcut contractul de muncă angajatului care a dezvăluit neregulile din centru (EXCLUSIV)

Publicat: 01 aug. 2022
Centrul de la Târgu frumos și cele 3 personaje
Boieroaica de la Târgu Frumos

După 30 de ani de muncă la Centrul de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos, Ștefan Iurea a fost dat afară, pentru că a avut curajul să divulge mai multe nereguli din interior. Directorul Ion Florin ține din nou partea „boieroaicei”, directoarea Gabriela Baltag

Angajatul Centrului de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos, condus de „boieroaica” de la Târgu Frumos, își va pierde locul de muncă. După 30 de ani în care a lucrat ca supraveghetor în acel centru, Ștefan Iurea a fost concediat, pentru că a avut curajul să scoată la iveală mai multe nereguli.

„Am primit o informație cum că marți (2 august 2022 – n.r.) mă așteaptă demisa. M-a sunat cineva, din sursă sigură, și mi-a spus că va veni cineva de la Iași, de la DGASPC, să mă dea afară. Vine special ca să îmi semnez eu demisia. Vor să mă dea afară, pentru că am spus lucruri din interior și că am avut curajul să spun adevărul despre ce se întâmplă și, mai ales, că am vorbit despre directoare. Vă rog să mă ajutați, nu e normal ce se întâmplă. Directoarea a plecat în concediu, ca să nu fie de față când o să mă dea afară”, a declarat Ștefan Iurea, angajat al Centrului de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos.

„Boieroaica” de la Târgu Frumos face legea la centru, iar directorul Ion Florin îi ține partea

Ion Florin, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Iași, a fost contactat de reporterii BZI, cu privire la acest caz. Acesta a precizat că angajatul are deja contractul de muncă desfăcut, din cauza mai multor abateri disciplinare și a comisiilor de evaluare trimise de la DGASPC la centru.

„Nu este adevărat că i se desface contractul de muncă din cauza faptului că a oferit informații în presă. El v-a scris dumneavoastră după ce i-a fost declanșată cercetarea disciplinară, deci nu are legătură cu presa. Era cercetat încă de înainte să apară în presă, pentru că nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu și făcea abuzuri. Deci nu are nicio legătură ce v-a raportat dumnealui și cu raportul comisiei disciplinare. Pentru dumneavoastră și pentru dumnealui, eu cred că dumnealui a primit decizia, iar, în urma raportului, domnului Iurea i s-a desfăcut contractul de muncă”, a declarat Ion Florin, directorul DGASPC Iași.

Ștefan Iurea a avut curajul să dezvăluie mai multe nereguli făcute de directoarea Gabriela Baltag

Amintim că în urmă cu câteva săptămâni, Ștefan Iurea, angajat care lucrează de 30 de ani la Centrului de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos, a dezvăluit pentru reporterii BZI mai multe nereguli din interiorul instituției. Acesta nu este singurul care are ceva de spus, însă colegii săi nu au același curaj, tocmai pentru a nu risca să își piardă locul de muncă, așa cum se întâmplă acum cu Ștefan Iurea.

„Situația a degenerat foarte mult. Eu lucrez aici de aproape 30 de ani, dar acum abuzurile directoarei au ajuns la cote maxime. Eu vorbesc în cazul meu, dar toți colegii mei sunt disperați de ceea ce se întâmplă. Ne umilește și, dacă nu îi oferim atenții, avem de tras. Pentru a-mi da dreptul la concediu a trebuit să contribui bine. Eu am în grijă 30 de copii, toți cu fapte penale, iar, într-un astfel de centru, sistemul de securizare este praf. S-a întâmplat, într-o seară, ca 4 băieți să sară pe geam, când eu eram în celălalt capăt al palierului, și să spargă o mașină din care au furat o sumă mică de bani și un parfum, iar, a doua zi, păgubitul a venit la centru. Directoarea m-a chemat în birou să mă pună să-i plătesc păgubitului 800 de lei, pentru ca acest caz să nu ajungă la Poliție. Așa ceva nu este normal, să intervină Poliția, iar eu răspund pentru partea mea de vină. Când o deranjezi pe ea cu ceva, îți pune comisia de disciplină pe cap, că așa vrea ea”, povestea atunci Ștefan Iurea, angajat al Centrului de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos.
Comentarii
 • Gabriela Baltag este sustinuta de la Iasi, de asta isi face de cap in institutie de parca ar fi la ea acasa! Trebuie eliminata din sistem urgent, deoarece isi bate joc de oamenii din jurul ei! Se crede de neatins, regina de la Targu Frumos!

 • Este strigător la cer! Oare nimeni nu vede câtă nedreptate? Toți cunosc filiera Baltag-Ion Florin, mai are puțin până la pensie și deja î-și,,vânduse” postul lui Baltag! Cineva a încurcat ițele și trebuie să plătească cu postul!

 • Doamna Gabi asta,dimpreună cu domnii Ion Flori și Ioan Ticu,în coadă cu madam Karacsony, sunt cancerele DGASPC-ului, să nu-l uit pe marele amator de filme porno în timpul serviciului, Tiberiuuuuuu Baniassss,purtătorul de limbi și de cuvinte de la DGASPC. Vine și rândul lor, chiar dacă-i ține CJ-ul în brațe,intră brațul legii și acolo, poate că puțin prea târziu dar intră.De ce s-a ajuns aici? Pentru că micul Dumnezeu Ion Florin, sf.Petru, Ioan Ticu și Maria Magdalena, madam Karacsony sunt sfânta treime ce dictează muritorilor salariați de acolo, ora exactă. Să nu o uităm și pe prințesa GOGOAȘA,alias doamna Geta de la centrul din Galata, altă îngălată care se crede vreo mironosiță. Vor avea probleme mari,cât de curând. Toamna se numără…bobocii.

 • vina este si a salariatilor care nu fac proteste si se multumesc sa bage capul la cutie ori de cate ori li se face o nedreptate si asta pentru ca li-i frica sa nu-si piarda locul de munca,pe asta mizeaza si porcii si scroafele cocotate pe fotolii de sefi,deci nu va pati nimeni nimic ca e caracatita prea mare si de ladgaspc se infrupta toti penalii judetului si ai prefecturii

 • Ce să afacă madam Firea, frateeeeeee, că aici e caracatița pesedisto-penelistă înfiptă până-n rădăcini așa că nici ea nu va rezolva nimic oricâte material i s-ar da,ba mai mult, mai zboară și ăia de vor să fie dreptate….aici trebui DNA altfel nu se face nimic.

 • A încercat nevasta lui Niță(șef camerd de conturi Iași) de la corp control CJ să facă ceva la Galata dar a lăsat-o baltă că s-a intervenit pentru Geta ,aia cu gogoșile deși a descoperit și doamna Niță ce porcării s-au făcut,așadar ce audit să se facă și unde????? Cine de la CJ îndrăznește să deranjeze pe broscoiul plutitor Ion Florin sau pe buhaiul bălții Ioan Ticu? Nimeni.

 • aveti mare dreptate stau directori de optsprezece ani in frunte cu sora nina de la hirlau care taie si sppinzura si numai plecata este dar e sora la buhaiul baltii ticu

 • Iurea Ștefan este un puturos, un scandalagiu, pus numai pe furat și căpătat, nu muncește dar vrea numai avantaje, dacă îi zici ceva începe cu amenințări. E din garda veche când toți furau mâncarea copiilor cu sacoșele. Afară cu el !

 • Din ce stiu,Iurea munceste noapte si ziua! Si mai stiu,ca a ajutat multi tineri din sistem sa isi gaseasca de lucru!De mancarea copiilor,nu stiu……dar stiu ca lucraza noaptea de 30 de ani.Copii sunt hraniti ziua! Doamna ANGAJATA,stiu ca luati copii la treaba sa va sape gradina etc..fara sa ii platiti,noroc de vecini ca au telefoane performante! COPII SPUN CA LE LUATI BANI DIN BURSA!

 • Am fost si eu elev (beneficiar) la MD e ceva de nedescris ce se intmpla acum 10-16 ani… Directoarea Baltag Gabriela supunea beneficiarii la niște bătăi crunte cu bastoanele si la injoseli de groaza, într-adevăr eu o consider un monstru uman pentru ce mia facut nu am sa o uit niciodată… cât despre domnu Iurea Stefan un adevărat om cu caracter si onoare… am mai multe sa spun dar card ca ar fi mai bine sa le spun la cineva cu audiență. Zi făina

 • Protecția celor menționați vine din zona Tribunalului Iași, restul sunt păreri… toți cei enumerați trebuiau de mult timp să înfunde pușcăria, dar… noi nu mai avem de mult timp Justiție. Acolo se petrec fapte ce acoperă lejer jumătate din articolele prevăzute în codul penal.

 • Astia de la DGAPC aveau un dosar pe la Parchet acum cativa ani,dar daca nu v-ati dus sa dati declaratii, asta e. Stati si scrieti comentarii. Asteptati sa iasa tutankamonul la pensie bine merci

 • Câți angajați au luat de sărbători copii acasă să stea la masa din sufragerie și să se joace cu copii lor?Vă spun eu.Domnu Ștefan. Baltag domnu Ștefan mi-a dat ce tu nici nici știi ce înseamnă,speranță!

 • Seful mare,Ion Florin de meserie Sculier Matrițer prin intermediul directorilor de centre suge tot ce poate! La răndul lui dă mai departe.Interesant până unde ajunge această încrengatură! Pacat de angajații care au de tras! Păcat de țara asta! Această madam nu are stofă nici de vânzătoare în piață…am auzit-o vorbind,te apucă râsul! Profesionistă mare!

 • Pentru toti cei care au scris, scuipat, flegmat, vaccinat, etc sa fiti sanatosi cu multe probleme de sanatate cancere, covid, boli grele si dureroase care iti fac viata un calvar. Asa sa va de al de sus.Doamne ajuta!!

 • PENTRU DOAMNA GABI- PENTRU TOTI OAMENII UMILITI,LASATI FARA SEVICI,DECEDATI DIN CAUZA STRESULUI LA CARE I-ATI SUPUS,RAUTAEA,……ETC! SA VA DEA DUMNEZEU UN CAR DE BANI CA SA TRAITI BINE DUMNEAVOASTRA SI CEI DRAGI DUMNEAVOASTRA! SA MOSTENITI PAMANTUL SI SA IL INMULTITI CU PROGENITURI CA DUMNEAVOASTRA CA SA NE CONDUCA! ASTA MERITAM!

 • Dar penalul de Alexe de ce nu i l schimba din functie pe Florin Ion ??? De ce nu trimite un control pe bune sa vada ce se petrece acolo ? DNA mai exista in tara asta ? De ce nu se sesizeaza dupa atatea nereguli care au aparut in ziar ??? Nu mai exista legi in tara asta ??? Aceste persoane secred invicibile de neatins ???? Ttrbuie facute sesizari la toate posturile de televiziune de la Bucuresti, la ministri, absolut peste tot ca asa nu se mai poate daca cei din Iasinu si fac treaba pentru care sunt platiti…..si schimbati toti din functii…

 • Gogule, probleme mă? Gogule,blestemele oamenilor de obicei cad pe copii! Ce spun ai tăi? Când venea mașina centrului la facultate la fica ta plină de vânat și alte bunătăți luate de la angajați pentru o zi libera,care era de fapt dreptul lor! Ce îi spuneai? Că ești vânător sau crescator de bovine și ovine? Gogule,Gogule.

 • Gogule, probleme mă? Gogule,blestemele oamenilor de obicei cad pe copii! Ce spun ai tăi? Când venea mașina centrului la facultate la fica ta plină de vânat și alte bunătăți luate de la angajați pentru o zi libera,care era de fapt dreptul lor! Ce îi spuneai? Că ești vânător sau crescator de bovine și ovine? Gogule,Gogule.

Adauga un comentariu