Plante medicinale

Boli care se vindeca cu paducel

Publicat: 22 mai 2019
25

La vremea aceasta, arbustul spinos si uscativ cunos­cut sub numele de paducel sau gherghinar s-a transformat din cenusareasa in zana, acope­rindu-se ca o mireasa, ga­tita cu voaluri albe de flori. Maruntele si parfumate, flo­rile de paducel sunt un elixir de viata lunga. Despre ceaiul de pa­ducel se spune ca este laptele batranilor; fran­cezii il beau in fiecare zi si spun ca prelungeste viata cu zece ani; la noi, aceste flori, impreuna cu frunzele care le insotesc, sunt folosite la vindecarea a peste 50 de afec­tiuni, dintre care cele nervoase si car­diace se afla la loc de frunte. Florile si frunzele de paducel se culeg in sa­culeti de pan­za, pe timp frumos, de preferinta in­tre orele 11.00 si 15.00; se pun la uscat in strat subtire, imediat dupa cule­gere, si se intorc in fiecare zi, asa incat sa nu se strice. Se pre­para ca ceai sau plamadeala in rachiu sau alcool.

* Ischemie cardiaca dure­roasa (angina pectorala) si nedu­re­roasa – se ia o lingurita cu tinc­tura de paducel in juma­tate de pahar cu apa, de trei ori pe zi, in paralel cu trata­mentul prescris de medic. În cazul in care apar dureri, se iau 10-15 picaturi de tinctura de paducel direct sub lim­ba.

* Hipertensiune – rezultate foarte bune are tratamentul de lun­ga durata cu tinctura de paducel: o lingurita luata de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Tinctura se ia cu foar­te putina apa, iar eficienta sa creste daca se ia in acelasi timp o jumatate de lingurita cu tinctura de iarba de tal­pa-gastei (se prepara in acelasi mod ca tinctura de pa­du­cel).
 
* Tensiune oscilanta – se fac dupa metoda descrisa mai sus tincturi de flori si frunze de paducel, talpa-gastei si iarba de sulfina. Se combina tinctu­rile in parti egale. Se ia de patru ori pe zi cate o lin­gurita din acest amestec, diluata in jumatate de pa­har cu apa.

* Aritmie cardiaca – se vindeca daca bem di­mineata si seara cate o cana cu ceai de paducel in­dulcit cu miere de salcam sau de tei. Se fac cure lungi, de 6-12 luni, timp in care se elimina din alimen­tatie condimentele picante, al­co­olul, ca­feaua si alimentele arti­fi­ciale.

* Varice – se bea zilnic un litru de ceai de paducel, in care s-a pus la macerat vreme de o ora coaja (cu tot cu par­tea alba) de la o lamaie. Cura tine minimum cinci luni. Atunci cand venele se umfla (mai ales in anotimpul cald) se ung mai intai cu smantana proas­pata, apoi se pre­sara putin bicar­bonat de sodiu. Separat, se oparesc tarate de grau cu vin si se for­meaza o pasta care se aplica peste venele unse cu sman­tana si bicar­bonat. Se aplica deasupra bandaje foarte slab stranse si se sta in repaus, in pat, 1-2 ore. sursa: formula-as.ro

F.G.

Adauga un comentariu