Sanatate

Boli ginecologice femei poze. Afecțiuni care provoacă infertilitate și dezvoltarea chisturilor

Publicat: 06 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Boli ginecologice femei poze. Afecțiuni care provoacă infertilitate și dezvoltarea chisturilor
Cele mai frecvente boli ale zonei genitale feminine includ endometrioza, fibrom uterin, colpită, anexită și eroziunea colului uterin

Există mai multe boli ginecologice la femei prezentate în poze cauzate de mai multe motive. Dintre acestea, principalele sunt infecțiile și procesele inflamatorii asociate, perturbările hormonale și consecințele intervențiilor chirurgicale. Din cele din urmă face parte avortul, nașterea dificilă și  operațiile ginecologice.

Cele mai frecvente boli ale zonei genitale feminine includ endometrioza, fibrom uterin, colpită, anexită și eroziunea colului uterin. Endometrioza reprezintă o patologie misterioasă. Oamenii de știință încă nu știu exact cauzele acestei patologii. Sunt prezentate diverse ipoteze. Printre principalele se numără genetică, adică predispoziția ereditară, imună, precum și defecțiuni ale sistemului imunitar. Uneori, afecțiunea este provocată de factori hormonali. Boala este periculoasă deoarece poate duce la infertilitate, la dezvoltarea chisturii și chiar la cancer. Endometrioza este detectată prin ecografie pelvină, laparoscopie și histeroscopie, iar tratamentul se efectuează cu medicamente hormonale. În cazuri extreme, recurg la îndepărtarea chirurgicală a focarelor patologice.

femeie care tine mana in zona intima din cauza unei boli ginecologice
Anexita este o boală inflamatorie care afectează trompele uterine și ovarele

Boli ginecologice femei poze. Cele mai periculoase afecțiuni

Fibromul uterin este o tumoare benignă care se dezvoltă fie în mușchii uterului, fie pe pereții acestuia, în interior sau în exterior. Motivul formării sale este un dezechilibru hormonal. Adică un exces de hormoni sexuali feminini. Bolile inflamatorii ale organelor genitale, obezitatea, nașterile complicate, avorturile, candida și diabetul zaharat contribuie la dezvoltarea tumorii. Fibromul apare de obicei la femeile cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani, dar la menopauză, tumora încetează să crească și poate chiar să se micșoreze.

femeie care tine mana in zona intima din cauza unei boli ginecologice
Colpita este o boală inflamatorie a mucoasei vaginale, celălalt nume este vaginită

Simptomele apar de obicei atunci când fibromul atinge o dimensiune mare. În funcție de localizarea sa, pot fi perioade prelungite, sângerări, dureri abdominale, precum și constipație, tulburări de urinare. O complicație a fibromului este infertilitatea.

Tratamentul fibromului se realizează cu ajutorul medicamentelor hormonale. Odată cu creșterea rapidă a tumorii, dimensiuni mari, sângerări severe, fibroamele sunt îndepărtate chirurgical.

Colpita. Una dintre cele mai frecvente boli la femei

Colpita este o boală inflamatorie a mucoasei vaginale, celălalt nume este vaginită. Colpita poate fi cauzată de diferite microorganisme patogene. Printre acestea se numără bacterii, ciuperci și alți agenți infecțioși. Inflamația poate apărea fie atunci când o infecție intră din exterior, fie atunci când microflora normală a vaginului este suprimată de microorganisme oportuniste care trăiesc și în vagin.

femeie care se tine de zona intima din cauza unei afectiuni ginecologice
Fibromul uterin este o tumoare benignă care se dezvoltă fie în mușchii uterului, fie pe pereții acestuia, în interior sau în exterior

Boala se manifestă prin arsură și mâncărime, secreții vaginale galbene sau cenușii cu miros neplăcut, umflarea labiilor, tulburări urinare. Tratamentul colpitei ar trebui să fie complex. Include antibiotice, medicamente antifungice sau antivirale, dușuri cu soluții dezinfectante, supozitoare vaginale.

Pericolul colpitei este că infecția se poate răspândi la alte organe ale zonei urogenitale, provocând cistită, endometrită uretrita. În cazul colpitei netratate, poate intra într-o formă lentă, manifestându-se periodic cu exacerbări. Pot exista dificultăți în a concepe un copil, a avea o sarcină.

Anexita. Cum să tratezi această boală inflamatorie

Anexita este o boală inflamatorie care afectează trompele uterine și ovarele. Celălalt nume este salpingooforita. Boala este cauzată de microorganisme patogene care intră în membrana mucoasă a trompelor uterine cu sânge, limfa sau pătrund din vagin.

femeie care se tine de zona intima din cauza unei boli ginecologice
Endometrioza reprezintă o patologie misterioasă. Oamenii de știință încă nu știu exact cauzele acestei patologii

Inflamația acută se manifestă printr-o durere ascuțită în abdomenul inferior, secreții vaginale purulente, febră mare și slăbiciune. Posibile tulburări de urinare, balonare, menstruație abundentă și prelungită. Cu o boală netratată, poate căpăta un caracter cronic, manifestat prin exacerbări periodice. Complicațiile anexitei sunt aderările și obstrucția trompelor uterine, sarcina ectopică, avorturile spontane și infertilitatea.

Pentru a trata boli ginecologice la femei din poze te vor ajuta antibioticele. Acestea sunt folosite pentru a trata anexita acută. Cu un proces purulent, se efectuează o operație laparoscopică pentru îndepărtarea puroiului. În cazurile severe, anexele trebuie îndepărtate.

Adauga un comentariu