Actualitate

Bolnav, in stare critica, plimbat de la un spital la altul – FOTO

Publicat: 26 apr. 2012
1

@ Un pacient cu cancer pulmonar, aflat in stare critica, a fost respins de medicii de la Institutul Regional de Oncologie pe motiv ca are tuberculoza @ Pacientul avea sindrom de vena cava superioara, ceea ce reprezinta o urgenta oncologica @ Pentru tuberculoza urma tratament de o luna si jumatate, iar testele au iesit negative, ceea ce inseamna ca barbatul nu mai putea transmite boala @ Familia a fost trimisa cu bolnavul de la un spital la altul

Un bolnav aflat in stare critica a fost plimbat marti, 24 aprilie, intre spitale, pentru ca medicii de la Institutul Regional de Oncologie au refuzat sa-l interneze. Pacientul este in evidentele unitatii cu neoplasm pulmonar. Marti, familia l-a transportat la institut pentru ca se afla in stare foarte grava. Medicii de aici l-au refuzat pe motiv ca bolnavul avusese tuberculoza si l-au trimis, insotit doar de familie, la Sectia II Pascanu din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie, unde sunt internati bolnavii cu tuberculoza. Pacientul avea sindrom de vena cava superioara, ceea ce reprezinta o urgenta medicala. Acest sindrom consta in obstructia fluxului de sange prin vena cava superioara si apare cel mai frecvent la pacientii cu cancer pulmonar. „Nu intelegem de ce Institutul de Oncologie nu preia pacientii cu neoplasm pulmonar. Ieri (marti – n.r.) am avut un pacient pe care nu l-au primit si l-au trimis la sectia noastra. Noi l-am trimis inapoi la institut deoarece avea sindrom de vena cava superioara, ceea ce reprezinta o interventie oncologica de urgenta. Radioterapia este terapia care se aplica pacientilor cu sindrom de vena cava superioara. Ei au spus ca nu primesc pacientul pentru ca are tuberculoza. In urma cu o luna si jumatate, acest pacient a fost diagnosticat cu TBC si tot de atunci urmeaza tratament. Testele au iesit negative, ceea ce inseamna ca pacientul nu mai poate transmite boala. Au trimis din nou pacientul la noi, am reluat testele si le-am demonstrat negru pe alb ca nu poate transmite boala, testul fiind negativ. Acest pacient era in evidentele institutului. Medicii oncologi ne spun ca nu preiau bolnavii pana nu tratam tuberculoza. Tratamentul unui bolnav de TBC dureaza sase luni. Daca acest pacient era o urgenta oncologica, in stare foarte grava, cum sa-l retinem noi, daca tuberculoza nu era o urgenta si nu ii punea viata in pericol? Familia l-a dus din nou la institut si nu a mai revenit, probabil l-au internat”, a declarat medicul Bogdan Moldoveanu, seful Sectii II Pascanu.

Pacientii cu cancer care ajung la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Spiridon sunt trimisi tot la Sectia II Pascanu. „Colegii de la UPU Sf. Spiridon trimit pacientii cu neoplasm pulmonar cu complicatii tot la noi, desi ar trebui sa mearga catre Institutul de Oncologie. De exemplu, pentru o insuficienta respiratorie, pacientul este dirijat catre noi. Daca tot exista acest spital de oncologie, bolnavii sa fie transportati acolo. Nici nu putem lua legatura cu medicii din institut pentru ca nu au telefon. Sa speram ca situatia se va reglementa astfel incat bolnavul sa fie dirijat spre unitatea medicala specifica”, a precizat medicul Bogdan Moldoveanu.

Comentarii
  • nimic nu ne mai mira nu e singurul pacient care e plimbat printre spitale majoritatea pacientilor sunt plimbati de la un spital la altul si nu se face nimic in aceasta privinta.

  • Nici nu s-a deschis bine acest asa zis spital ca deja vracii de acolo fac fite si triaza pacientii dupa criterii nestiute de nimeni sau habar n-au ce trebuie sa faca in meseria lor.Respectivilor angajati de acolo ar trebui sa le intre clar in cap ca nu pacientii au fost inventati pentru ai deranja pe ei ci ei au fost instalati acolo sa ajute si eventul sa vindece pacientii,daca-i duce capul.Asta asa ca sa se stie.

  • Foarte putini medici mai sunt UMANI…au transformat spitalele in „resedinte”proprii (stat in stat)au uitat de mult juramantul lui Hipocrat,iar ceea ce se antimpla este trist si inadmisibil.Rusine decidentilor…nu putem fi respectati de Europa si nu numai ,daca ne batem joc de proprii conationali.RUSINE.

  • Unde p l m faceti scoala ma ? De unde pana unde „intampla” se scrie „antampla” ? O gramada de analfabeti… scoliti pe messenger.
    Sistemul sanitar e de tot cacatu la noi !

Adauga un comentariu