Eveniment-Social

Bolnavii din spitalele iesene au nevoie de donatori

Publicat: 09 aug. 2013
1

In ultima luna de vara, personalul de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Iasi incearca sa atraga cat mai multi donatori. Numarul iesenilor care aleg sa doneze a scazut, inca din momentul in care studentii au luat vacanta. Daca in alta perioada se inregistrau si 70-80 de donatori, in luna iulie au fost doar 30-40 de ieseni care s-au gandit si la cei care au nevoie disperata de sange pe paturile de spital.

Studentii erau principala categorie de donatori. Pe tot parcursul anului universitar, asociatiile studentesti au dat dovada de o mobilizare de apreciat. In orice eveniment studentesc, campaniile de donare de sange erau nelipsite. Iesenii care aleg sa doneze sange pot beneficia si de avantajul de a-si face analizele gratuit intr-un timp record. In acest fel pot evita programarile la laboratoarele de specialitate sau situatiile in care sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar, din cauza ca fondurile lunare oferite de Casa de Asigurari s-au epuizat inca din primele 10 zile. „Cu aceasta situatie, ne intalnim de obicei in perioada de vara, care corespunde si cu vacanta studentilor. Momentan nu avem programata nicio campanie. Cel mai probabil vom demara asfel de actiuni prin luna septembrie. In prezent avem in jur de 40 de donatori pe zi, numar care poate sa scada dupa efectuarea analizelor si a evaluarii generale”, a precizat Lavinia Scripcaru, director Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Iasi.

Comentarii
  • Doamna Lavinia, mereu spuneti ca nu aveti donatori suuficienti, dar nu faceti nimic ca s-ai atrageti.Sant donator de ani buni, si de cate ori vin stau cate 3,4si5 ore cand este aglomerat.Încercat si faceti ceva in a reduce timpul de asteptare si au sa vina mai multi donatori cu siguranta.Ieri am fost în primii 20 si am plecat dupa ora 11 in conditiile a 30-40 de donatori.Dar cand sant 70-80?

Adauga un comentariu