Actualitate

Bolnavii sunt uluiti. Prin aceasta metoda, au scapat de o boala cumplita. Rezultatele sunt uimitoare

Publicat: 22 iul. 2016
1

@ Aproximativ o mie de bolnavi s-au vindecat miraculos @ Timp de trei luni de zile au luat un tratament introdus pentru prima data in Romania @ Medicii sunt foarte multumiti de rezultate @ Pacientii nu au avut reactii adverse

Cateva sute de bolnavi din Iasi si alte judete ale Moldovei au plans de fericire, dupa ce au aflat ca nu mai sufera de o boala care i-a chinuit ani de zile si au trait cu teama ca oricand pot muri. Este vorba de pacientii diagnosticati cu hepatita cronica virala de tip C si ciroza hepatica C cu stadiul 4 de fibroza care au urmat tratamentul fara interferon, un tratament revolutionar introdus pentru prima data in Romania.

Majoritatea pacientilor au terminat tratamentul, iar ceilalti sunt in ultima etapa a terapiei. Medicii de specialitate sustin ca rezultatele sunt spectaculoase, exceptionale. Multi dintre bolnavi au fost uimiti cand au aflat, dupa finalizarea tratamentului si efectuarea unui control de specialitate, ca s-au vindecat. Multora nu le-a venit sa creada si au venit la medic de mai multe ori, sa se convinga ca au scapat de boala.

„Au fost in jur de o mie de dosare, toate aprobate. Eu am avut 30 de pacienti. Foarte multi au terminat tratamentul. Rezultatele sunt exceptionale. Acest tratament are o reusita definitiva, de suta la suta, si fara reactii adverse. Dupa trei luni de la finalizarea tratamentului fara interferon, pacientilor li s-a facut viremia, care a fost nedetectabila, si pacientii a fost considerati vindecati. Acesti bolnavi au avut o sansa foarte mare sa fie contemporani cu tratamentul fara interferon. Cu toate acestea, pacientii trebuie sa fie foarte atenti, sa aiba un regim de protejare a ficatului. Trebuie sa acorde o atentie maxima asupra alimentatiei, a consumului de alcool. Boala nu mai evolueaza, dar trebuie sa respecte anumite reguli. Bineinteles ca, initial, nu le-a venit sa creada ca s-au vindecat. Pentru linistea lor, pe unii dintre pacienti i-am rugat sa vina peste un an sa faca viremia. Asta inseamna cantitatea de virus hepatic care exista in sange. Tratamentul a avut o durata de 3 luni si pentru fiecare pacient costul a fost de 47.000 de euro. Dosare se mai pot depune, dar nu mai sunt pacienti cu fibroza F4. Programul va continua si, probabil, din toamna va incepe o noua etapa pentru pacientii care sufera de ciroza, gradul de fibroza F3. Aici avem de trei ori mai multi pacienti fata de numarul celor cu gradul de fibroza F4″, a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Tratamentul este sustinut financiar printr-un program Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Conform medicilor de specialitate, terapie fara interferon reprezinta o speranta pentru bolnavii care sufera de ciroza, gradul de fibroza F4 si F3, care nu au nicio alta alternativa, fiind diferita de dubla terapie cu interferon. 

Hepatita C este o afectiune contagioasa a ficatului si se poate transmite prin transfuzii de sange sau produse contaminate, interventii medicale sangerande cu instrumentar contaminat, tatuaje, sex neprotejat cu persoane infectate, utilizarea in comun a acelor de catre cei care isi administreaza droguri intravenoase. Boala se poate transmite, mult mai rar, de la mama la fat, in timpul nasterii.

Adauga un comentariu