Fotbal extern

Boloni il vrea “Balon de Aur” pe Cristiano Ronaldo

Publicat: 09 ian. 2012

Tehnicianul Ladislau Boloni a declarat, cu o zi înainte de decernarea Balonului de Aur, că îi adoră pe toţi cei trei nominalizaţi pentru acest trofeu, Lionel Messi, Xavi şi Cristiano Ronaldo, dar nu poate fi obiectiv şi va ţine mereu mai mult cu portughezul pe care l-a lansat la Sporting Lisabona.
„Este foarte dificil să facem diferenţa între Messi, Cristiano Ronaldo şi Xavi. Ii ador pe toţi trei. Messi este şi el un jucător fenomenal şi Xavi are o mare influenţă asupra randamentului echipei sale. Nu pot să fiu obiectiv, pentru că întotdeauna voi ţine puţin mai mult la Ronaldo”, a spus Boloni pentru publicaţia France Football.

Antrenorul echipei PAOK Salonic a precizat că FC Barcelona este „adaptată pentru Messi” şi că Ronaldo, în ciuda „apariţiilor sale puţin arogante sau provocatoare, rămane un om simplu”.
El l-a lăudat pe portughez, spunand că este un atacant pursange, şi a aminitit de perioada în care l-a lansat la Sporting, cand Ronaldo avea 17 ani, în 2002. „Cand l-am avut ca jucător la Sporting, era plin de entuziasm, voia să îşi arate toate calităţile foarte rapid. Primul lucru care m-a surprins la el a fost maturitatea. Pe teren nu avea nici reţineri şi nici teamă. Tehnic, talentul său sare imediat în ochi. Mingea nu reprezintă pentru el nicio dificultate. Şi are calităţi fizice excepţionale. Are totul: rezistenţă, viteză, detentă, eforturi repetate, explozie, supleţe… Este un atacant pursange. Poarta îl atrage şi are toate calităţile pentru a înscrie: este activ, rapid, şutează puternic şi are o viteză de execuţie şi o atingere a mingii ieşite din comun”, a explicat Boloni.

Ladislau Boloni a menţionat că lui Ronaldo îi mai lipseşte din palmares un trofeu cu Portugalia, la fel şi lui Messi cu prima reprerzentativă a Argentinei. „Pe de-o parte, se va vorbi mereu de Maradona, iar pe de alta de Eusebio. Cristiano Ronaldo a luat argintul la Euro-2004, dar era mai degrabă echipa lui Figo. Intr-un ziar portughez declarasem că Cristian îl va depăşi pe Eusebio, un zeu în viaţă în Portugalia. Avocatul meu m-a sunat imediat ca să mă întrebe cum de am putut face o astfel de greşeală. Portugalia îl adoră pe Eusebio şi Cristiano e doar un copil. Insă el trebuie să obţină un trofeu cu echipa naţională pentru a fi acceptat definitiv de portughezi”, a afirmat tehnicianul.
Balonul de Aur va fi decernat, luni seară, într-o gală la Zurich.

 loading...

Adauga un comentariu