Eveniment-Social

Bombă academică! Denunț pentru abuz în serviciu și șantaj împotriva profesorilor de la UMF Iași care nu primesc studenții nevaccinați la examene

Publicat: 04 iun. 2021
Studenți protestând în fața Universității de Medicină și Farmacie
Liga Studenților (LS IAȘI) a depus un denunț pentru sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și șantaj de către cadrele didactice din Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași

Denunț pentru abuz în serviciu și șantaj împotriva profesorilor de la UMF Iași care nu primesc studenții nevaccinați la examene. Liga Studenților (LS IAȘI) a depus un denunț pentru sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și șantaj de către cadrele didactice din instituție

Liga Studenților (LS IAȘI) a depus un denunț pentru sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și șantaj de către cadrele didactice din Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” din Iași care au condiționat direct accesul studenților la examene de vaccinarea împotriva COVID-19. În momentul de față se exercită presiuni foarte mari asupra studenților UMF Iași care nu s-au vaccinat din considerente personale sau medicale (sarcină, alăptare, afecțiuni grave cu contraindicații, boli auto-imune etc.), existând o stare de temere permanentă în rândul tinerilor mediciniști, aceștia fiind amenințați că nu vor trece examenele sau că nu vor mai putea ajunge medici.

Senatul UMF Iași a decis că sunt primiți în examene doar studenții vaccinați împotriva COVID-19

Amintim faptul că UMF Iași a decis, printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație (CA), din 12 mai 2021, că doar studenții vaccinați împotriva COVID-19, cei care dețin un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau cei care prezintă o adeverință că au fost infectați de virus pot fi primiți în sesiunea de examene din vară. Peste 2.000 de studenți ai UMF Iași au semnat o petiție prin care cer conducerii instituției să abroge măsura, iar peste 2.600 (88 la sută dintre cei chestionați) s-au exprimat împotriva introducerii vaccinării și testării drept condiție de intrare în examen.

LS IAȘI a avertizat UMF Iași încă din data de 12 mai că va ataca în instanță hotărârea, având în vedere gravele încălcări ale legislației în vigoare. De atunci, s-au realizat demersuri constante pentru revocarea acestei decizii discriminatorii. Între timp, în data de 19 mai a fost înaintată de către LS IAȘI și cinci studenți o plângere prealabilă către UMF Iași prin care s-a solicitat revocarea deciziei Consiliului de Administrație nr. 516/12.05.2021. În data de 20 mai a fost depusă la Tribunal o acțiune de suspendare a deciziei anterior amintite. În elaborarea plângerii prealabile, a acțiunii în instanță și în susținerea acesteia, studenții au beneficiat de sprijinul unei Case de Avocatură.

Pe fondul acestor demersuri, UMF Iași a dat înapoi și a revenit cu o altă decizie

Pe fondul acestor demersuri, UMF Iași a dat înapoi și a revenit cu o altă decizie prin care asigura testarea gratuită a tuturor studenților. În dosarul de la Tribunal, dezbaterile au avut loc la termenul din data de 27 mai 2021, iar pronunțarea a avut loc vineri, 28 mai, soluția fiind, din păcate, cea de respingere a cererii de suspendare. Instanța a reținut că pe fondul introducerii testării gratuite nu ar mai exista o pagubă iminentă în sensul că studenții nu ar mai fi constrânși financiar, însă a ignorat total faptul că se creează o vădită discriminare între studenții nevaccinați (care sunt obligați să se testeze) și cei vaccinați (care nu au această obligație), despre cei din urmă existând prezumția falsă și nedovedită că nu ar transmite în niciun fel virusul.

Ministerul Sănătății susține în mod clar faptul că vaccinarea este un act voluntar și că orice formă de condiționare a accesului în universitate sau la examene și stagii este în afara cadrului legal. Totodată, nu s-a oferit nicio alternativă (sesiune specială) studenților care ajung să fie identificați ca pozitivi, aceștia fiind practic condamnați să meargă în sesiunea de restanțe sau chiar să repete anul.

Liga Studenților condamnă cu fermitate orice formă de confiscare politică a subiectului

De asemenea, LS IAȘI condamnă cu fermitate orice formă de confiscare politică a subiectului, considerând că asocierea unor personaje politice controversate cu protestul studenților de la UMF Iași nu face decât să îngreuneze situația acestora din urmă și să atragă asupra lor batjocura colegilor, presiuni pe linie academică și acuze total nefondate și nemeritate.

„Din păcate, UMF Iași îi constrânge pe studenți, recurgând la amenințări și șantaj pentru a avea o rată de vaccinare de 100 la sută, în contextul în care vaccinarea împotriva COVID-19 este un act voluntar, neexistând nicio normă care să impună obligativitatea lui sau care să dea vreunei universități dreptul să acționeze astfel, în totală depășire a atribuțiilor legale și cu încălcarea gravă a legislației în vigoare. De ani de zile există această presiune constantă asupra studenților UMF Iași care nu sunt lăsați să se exprime și să se asocieze liber în cadrul instituției, conducerea urmărind instituirea unui control draconic și a unui monopol al actualelor organizații studențești, care susțin de fiecare dată poziția oficială a rectoratului, în dauna studenților”, a declarat Iulian-Alfred Husac, vicepreședinte Liga Studenților.

Comentarii
 • Liga Studenților ar trebui să susțină pe acei studenți nevaccinați, inculți și analfabeți, în promovarea lor la examene cu nota 10 fără nici o pregătire profesională, cu tupeul epidemiologic de a genera o noua pandemie de doctori incapabili, dar cu o solidă pregătire politica și juridică în contestarea deciziilor raționale luate de Rector.

 • Liga Studenților ar trebui să susțină pe acei studenți nevaccinați și infectați cu Covid, inculți și analfabeți, pentru a fi primiți la examene si promovati cu nota 10 la Medicină, fără nici o pregătire profesională, cu tupeul epidemiologic de a genera o noua generație de doctori incapabili, dar cu o solidă pregătire politica și juridică în contestarea deciziilor raționale luate de Rector.

 • Hipocrate, du-te înapoi în Antichitate!

  Atât timp cât există dovezi de efecte adverse, precum miocardită, pericardită [vezi Israel, Reuters], tromboze cerebrale [v. studiu Oxford] și altele post-vaccin, atât timp cât există studii care arată că s-ar putea ca răspunsul imun natural al organismului la boală să genereze o imunitate mai durabilă (pe baza limfocitelor cu memorie) și că există posibilitatea ca imunitatea să includă și anticorpi non-neutralizanți, care să agraveze de fapt simptomele la reinfecție [vezi universitatea din Osaka], Hipocrate, du-te înapoi în Antichitate!

  Atât timp cât există dovezi din ce în ce mai clare că virusul e o creație umană al laboratorului din Wuhan, care se ocupa de gain of function fix pe SARS-Cov-1, iar Fauci și alți deștepți sunt puși la zid că ar fi finanțat această campanie, Hipocrate, du-te înapoi în Antichitate!

  Atât timp cât virusul nu-i chiar așa de mortal, nici chiar așa de contagios, dar netratat și nedepistată infecția în forme incipiente te poate trimite pe patul de ATI cu tubul de oxigen și cu sclipirea în ochi că poate nu îți dă Kaletra și Plaquenil sau nu iei cine știe ce Pseudomonas sau Clostridium, Doamne ajută, Hipocrate, du-te înapoi în Antichitate!

  Atât timp cât există libertate de alegere, iar orice act medical trebuie să fie consimțit, informat, nu forțat, indiferent de riscurile la care te expui și îi eventual îi expui pe ceilalți nevaccinați care și-au asumat aceleași riscuri ca și tine, dar nu îi expui pe cei vaccinați (dacă vaccinul într-adevăr e eficient), Hipocrate, du-te înapoi în antichitate.

  Du-te… ca să nu spun marș!

 • Din nefericire trebuie sa citesti si sa te documentezi ca sa intelegi ca vaccinurile au si efecte adverse si ca pentru anumite categorii de varsta (ex, tinerii sub 30 de ani) riscurile asociate vaccinului sunt in mod evident mai mari decat riscul de a face o forma grava de boala. Daca te informezi numai din ce spune Vasilica Catu e mai greu sa fii obiectiv si ai impresia ca vaccinul e un panaceu universal. Doamne fereste de un efect advers grav la unul din tinerii obligati sa se vacineze de catre UMF Iasi, sa vad cum mai justifica atunci Viorel decizia.

 • Mona si „Hipocrat”, unul mai CRETIN ca altul. Mona, este ca și cum ți-as zice ca nu ai voie sa refuzi pe nimeni care vrea sa ți-o tragă(dacă or fi ca unde nu e cap, nici-o felatie nu ai unde da).

 • Para-Celsius, activist antivaccin creat dintr-un paracetamol expirat, îl ataca pe hipocrates, citând studii pline de efecte adverse, care-i plac cel mai mult. Paracelsus este infectat total pana in măduva oaselor cu Covid, mai puțin creierul care este infectat cu Covid + prostie din belșug ( se vede ca este chibiț cu informațiile medicale) si nu- l mai primește la vaccinare si nici la examene, de veninos si dușmănos ce e cu cei care s-au vaccinat si trăiesc încă. El nu comunica statistici favorabile vaccinarii cu milioane de vieții salvate, ci numai creere trombozate, ca al lui.

 • băi, astălalt hipocrate, ciocul mic.
  paracelsus a arătat că vaccinul (ca orice medicament) are și efecte adverse, n-a zis că vaccinul nu ar fi salvat oameni. dacă are efecte adverse, trebuie spuse. și cel care alege să îl facă, să cântărească singur pe balanța risc-beneficiu. tu poți doar să îl ajuți să aleagă mai deștept, dar nu poți să îl forțezi.

  apropo, calculează tu niște procente, citește niște studii și luminează-ne și pe noi, dar nu cu propagandă ieftină învățatată la tv.

Adauga un comentariu