National

BOMBA. Duicu facea trafic de influenta in cabinetul lui Ponta in prezenta ministrului Radu Stroe

Publicat: 08 apr. 2014
1
In dosarul de coruptie in care seful Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si seful politiei judetene, Constantin Ponea, au fost arestati preventiv, apare si numele premierului Victor Ponta. Procurorii DNA sustin ca Adrian Duicu a facut trafic de influenta chiar in cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu a cerut ca seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Mehedinti sa fie mentinut si apoi avansat, iar in schimb politistul i-a promis ca il scapa de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii sustin ca premierul l-a convocat la Guvern pe insusi seful Politiei Romane pentru a-i satisface doleantele lui Adrian Duicu.
Din informatii reiese ca Adrian Duicu conducea in Mehedinti o retea de coruptie integrata. Potrivit DNA, in centrul retelei se plaseaza el si seful IPJ, Constantin Ponea. Duicu isi folosea influenta politica pentru a-l mentine in functie pe seful IPJ, dar si pentru a-l promova la Bucuresti in structurile centrale. Duicu i-a promis si ca sotia sa Elisabeta Ponea va fi promovata la Parchetul General, dar tentativa de „a penetra” DNA a esuat. Elisabeta Ponea a fost una din propunerile ministrului Cazanciuc pentru una din sectiile DNA, insa ministrul a negat initial, dar a admis ca a discutat cu Elisabeta Ponea.
Potrivit procurorilor, seful IPJ, Constantin Ponea, ii promitea lui Duicu, prin relatiile sale, protectie impotriva anchetelor sau ca „ii rezolva” dosare aflate in instanta. Pe palierul doi al retelei sunt rudele sefului IPJ, sotia sa fiind procuror cu functie de conducere. De asemenea, sora sefului IPJ este judecator pe cauze civile si cea care a judecat favorabil dosarul in care ANI il acuza pe Duicu de conflict de interese. Adrian Duicu, Constantin Ponea si seful PSD Orsova Constantin Popescu au fost arestati preventiv de judecatorul George Matei de la Curtea de Apel Bucuresti pentru mai multe infractiuni de coruptie. Potrivit referatului procurorilor, prin care au cerut arestarea preventiva a lui Adrian Duicu si a lui Constantin Ponea, relatia de trafic de influenta a celor doi s-a conturat in jurul dosarului de conflict de interese in care seful CJ era pus sub acuzare de Agentia Nationala de Integritate (ANI).
Adrian Duicu incerca sa identifice modalitati prin care sa scape de dosarul de la ANI. Procurorii spun ca acesta a cerut si opinia juridica a unui actual membru al Consiliului Superior al Magistraturii, anume Norel Popescu, presedinte al Tribunalului Mehedinti in 2013, cand au fost comise faptele lui Duicu. Dosarul sau de incompatibilitate a avansat, iar Duicu a incercat sa obtina de la Curtea Suprema o stramutare si una de suspendare a procesului, prima fiind respinsa si la cea de a doua renuntand. Din referatul procurorilor reiese ca Duicu si Ponea aveau o relatie bine consolidata.
DNA subliniaza ca dosarul de conflict de interese era unul foarte important pentru seful CJ, o solutie nefavorabila ducand la pierderea pozitiei si la o interdictie de trei ani pentru orice functie aleasa. Procurorii DNA sustin ca seful Politiei ii promitea lui Duicu ca, prin intermediul surori sale, Adina Ponea, sefa Sectiei de Contencios de la Curtea de Apel Craiova, va obtine o solutie favorabila in dosarul in care a contestat raportul de conflict de interese al ANI. Pe 24 mai Curtea de Apel Craiova, Sectia de Contencios dispune anularea raportului ANI de incompatibilitate a lui Duicu.
Seful IPJ, Constantin Ponea a solicitat in schimb ca Primaria Orsova sa ii concesioneze tatalui sau o serie de terenuri la preturi mici, el sa fie mentinut in functia de sef al IPJ si sa promoveze la Bucuresti in cadrul structurii centrale a Politiei Romane, iar sotia sa sa fie promovata la DNA sau la Parchetul General. In timp ce seful IPJ facea demersurile pentru dosarul de incompatibilitate, Adrian Duicu, spun procurorii, actiona pe linie de partid ca sa obtina, pentru Ponea, promovarile promise. Din referatul cu propunerea de arestare a lui Duicu reiese ca seful CJ se lauda ca are influenta asupra premierului Victor Ponta si asupra sefului Politiei, chestorul Petre Toba.
La data de 24 mai 2013, Ponea Constantin il intreaba pe Duicu Ioan-Adrian, „noutati mai aveti acolo?” (cu referire la demersurile facute asupra persoanelor din conducerea Ministerului Afacerilor Interne), raspunsul fiind „nu, totul e absolut in regula”.
 
La data de 11 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian ii comunica numitului Dumitrescu Doru, ca pe data de 13 iunie 2013, intentioneaza sa mearga la premier: „Ma duc la premier dimineata si o sa-l pun si pe premier sa sune, ca eu vreau sa-l stabilizez pe acesta bine acia”. Duicu Ioan Adrian afirma ca intentioneaza sa mearga, impreuna cu numitul Ponea Constantin Stefan, la numitul Toba Petre.

In aceeasi zi, numitul Duicu Ioan – Adrian a stabilit cu numitul Ponea Constantin Stefan sa se intalneasca la biroul acestuia. Procurorii DNA sustin ca Duicu si-ar fi traficat influenta chiar in cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria. Procurorii arata ca Duicu a mers la Guvern sa solicite mentinerea pe functia a lui Ponea. Procurorii mentioneaza ca Duicu i-a transmis sefului IPJ ca in cabinet se afla si ministrul de Interne, la acea vreme fiind Radu Stroe si ca premierul l-a chemat la Guvern pe seful Politiei, chestorul Petre Toba.
 

Duicu Ioan-Adrian l-a sunat pe Ponea Constantin Stefan, comunicandu-i rezultatul intalnirii avute cu Toba Petre: „Tie ti-a rezervat director adjunct la Ordine Publica si-l tine pana de hotarasti tu sa pleci si i-am spus: nu pleaca de aiciea… stia subiectul de ea, ca vrea sa vina la Parchetul General, ca la DNA a avut o problema si n-a pus-o acolo… deci absolut ok, o sa urmeze treaba aia cat de curand; cealalta zic; ceea ce te intereseaza cel mai mult”.
Duicu Ioan Adrian i-a transmis numitului Dumitrescu Doru: „l-a chemat acolo sefu al mare, l-a chemat la Guvern, si a venit acolo. Ok”.
Sursa: gandul.info.
Comentarii
  • ASTA E ADEVARUL DESPRE POLITICIENII ROMANI ,CORUPTOI NESIMTITI PINA IN MADUVA OASELOR ,ASA I-A INVATAT EPOCA COMUNISTA IN CARE AU TRAIT PARINTII LOR SI EI LE-A LUAT EXEMPLU DE CORUPT.NU E BOMBA FALSA ESTA E ADEVARUL DE ACEST POPOR.PONTA RINJASTE CA UN NESIMTIT PLAGIATOR,ADICA HOT.VOTATII POPOR DE PROSTII CE SUNTEM ,CA EI O DU F,F,F, BINE VOI ASTEPTATI POMENE POPOR E PROSTI,NE-AU SPALAT CREIERELE MAI CEVA CA CEI IN EPOCA CEAUSISTA.PACAT,NICI NU MERITAM SA TRAIM MAI BINE E PROSTI CE SUNTEM,LASA TRAIESC EI,PROSTIMEA ASPEAPTA POMANA LOR.

Adauga un comentariu