Sport

Bomba! Fara fotbal! Marile ligi europene vor sa intre în greva ca sa împiedice noua Superliga: „E o idee criminala!”

Publicat: 14 mai 2019
1

Proiectul viitoarei Champions League, lansat de ECA si sustinut de UEFA, care ar pastra competitia numai pentru cluburile foarte bogate începând din sezonul 2024-2025, anulând aproape toate campionatele interne, se loveste de o puternica miscare de protest.

Cele mai puternice cinci ligi europene vor decide sa mearga pâna la capat pentru a bloca aceasta schimbare radicala. Dupa ce cluburile franceze au fost amenintate în Hexagon ca vor fi excluse din Ligue 1 daca vor adera la Superliga, Italia si Spania ameninta cu o greva generala a fotbalului, anunta "Gazzetta dello Sport". Ele vor fi urmate de Franta, Germania si Anglia.

Javier Tebas, presedintele LaLiga, a reactionat vehement: "Obiectivul ECA si UEFA este sa modifice ADN-ul Champions League. Campionatele nu vor mai fi mijlocul prin care echipele se pot califica. Superliga va fi deschisa doar unora, care vor fi mereu prezenti acolo". La rândul sau, Urbano Cairo, liderul clubului Torino, a atacat: "E o idee criminala!".

Vineri, va fi reuniune UEFA la Budapesta. Iar Zbigniew Boniek, presedintele federatiei poloneze, cere o replica ferma: "Nu trebuie sa permitem aceasta transformare. În cinci ani, dezechilibrul din fotbal va fi enorm. Vor fi mai putini bani de împartit", spune si Javier Tebas, presedinte LaLiga.
32 de echipe vor participa la Champions League 2024-2025: patru grupe de câte 8 formatii, primele sase din fiecare serie având locul asigurat pentru editia urmatoare

Adauga un comentariu