Actualitate

BOMBA: Fostul viceprimar este executat silit dupa ce a facut ani de zile evaziune fiscala. Liderul PNL pierde averea ascunsa de oamenii legii

Publicat: 20 aug. 2019
Editia PDF
11 Oct. 2019

@ Agentia Nationala de Administrare Fiscala a facut o plangere penala impotriva liderului PNL dupa o serie de verificari la firma controlata de acesta, unde au fost descoperite grave ilegalitati in contabilitate @ Fostul viceprimar urmeaza sa fie executat silit dupa ce judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis ca acesta s-a sustras de la plata obligatiilor catre bugetul statului si nu a platit contributiile pentru angajati vreme indelungata @ Cunoscut ca un personaj controversat din cauza scandalurilor in care a intrat, Constantin Malauti urmeaza sa fie tras la raspundere personala pentru ilegalitatile financiare facute la firma pe care o controleaza in zona Cotnari @ Multe afaceri au fost facute cu firme fantoma specializate in achizitii fictive si decontari ilegale de TVA

Fostul viceprimar al comunei Cotnari, Constantin Malauti, este atacat de autoritati din toate partile dupa ce autoritatile fiscale au descoperit ilegalitati grave in activitatea firmei pe care o controleaza. Liderul PNL pe plan local este tras la raspundere pentru evaziune fiscala, asta dupa ce judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis ca acesta trebuie executat silit pentru neregulile facute prin intermediul firmei Mariuca Serv SRL. Alaturi de Malauti Constantin, parata in acest dosar deschis la mijlocul lunii august pentru "atragerea raspunderii pentru intrarea în insolventa" este si Maria Ungureanu, asociata fostului viceprimar din Cotnari.

Inspectorii fiscali au realizat o serie de controale pentru ca, in cazul Mariuca Serv SRL, care detine un market-bar in zona Cotnari, inclusiv clubul "La Mariuca", a raportat pierderi constante in ultimii zece ani, iar in ultimii 4 ani, firma a raportat o pierdere suspecta de aproape 500 de mii de lei, asta desi Constantin Malauti a rulat numeroase afaceri banoase prin intermediul societatii. In urma controalelor realizate de catre Directia de Finante Publice Iasi s-a descoperit faptul ca firma s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor catre stat, iar pe langa asta nu a platit contributiile la Casa de Pensii si Casa de Sanatate pentru angajatii sai vreme indelungata. Firma controlata de Constantin Malauti are datorii de 1.441.681 lei, iar circa 240 de mii lei revin statului roman.

Este greu de crezut ca firma controlata de fostul viceprimar a avut pierderi atat de mari avand in vedere ca Malauti a achizitionat in ultima perioada mai multe terenuri si cladiri in zona Cotnari, insa cel mai probabil acesta a ascuns banii de autoritatile fiscale, folosind sumele cuvenite catre bugetul statului in interes personal.

Vezi si: Asa ceva nu reusesc nici marii afaceristi! Record absolut de imbogatire pe bani publici – FOTO

Nu si-a platit datoriile catre bugetul statului, dar a ridicat ilegal 3 vile

Mariuca Serv SRL a fost infiintata in 2003, avand ca obiect de activitate comertul cu amanuntul in magazine specializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun. Malauti a fost ales viceprimar in 2012, reusind intr-un termen scurt sa ridice patru constructii in comuna, semn ca afacerile mergeau struna. Fostul viceprimar a fost cercetat si intr-un dosar de braconaj. Inspectoratul Regional in Constructii Nord-Est (IRC Nord-Est) a dispus demolarea acestora deoarece au fost ridicate fara autorizatie. Inspectorii in constructii au constatat ca fostul viceprimar detine in proprietate in comuna Cotnari un numar de 4 cladiri, dintre care 3 sunt in extravilan la marginea drumului national DN 28 B (drumul care leaga orasul Targu Frumos de Harlau) si una in intravilan exact in centrul comunei, langa gradinita din localitate. Toate cele trei cladiri de la marginea drumului national au fost ridicate fara autorizatie de constructie.

Vezi si: Demnitarul care a batut recordul de imbogatire si-a dat demisia. Cetatenii sunt revoltati – FOTO

Multe dintre afacerile Mariuca Serv SRL au fost facute prin intermediul firmelor fantoma ale rromilor din Harlau, printre firmele folosite la evaziune fiscala numarandu-se Metal Lux SRL, Klemas Lux SRL sau Geocoled Metal.

Vreme de multi ani, evaziunea fiscala a fost principala sursa de venit pentru firma, insa banii au fost ascunsi de autoritati. Constantin Malauti este un apropiat al lui Vasile Ungureanu, ofiter in cadrul Directiei Generale Anticoruptie, ruda acestuia, Maria Ungureanu, fiind asociata in cadrul Mariuca Serv SRL cu Constantin Malauti, a carui avere urmeaza sa fie executata silit din cauza gravelor ilegalitati facute in ultimii ani, mai ales din functia de viceprimar si lider PNL Cotnari.

Contactat telefonic in repetate randuri, Constantin Malauti a refuzat sa ofere explicatii. "Nu am ce sa comentez despre asta", a declarat ieri dupa-amiaza.loading...

Comentarii
  • Nu va mai luati de el….are mult de muncit si de tras ca sa poata sustina financiar pe Tanti Geany care nu se mai satura de bani….de cand a intalnit o trebuie sa munceasca pe branci ca doamna vedeta de Cotnari are pretentii de deputat si dorinte de prima doamna uitata de barbatii sedusi si abandonati dupa ce le a terminat conturile bancare . AviZ DIT … 😉

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit