Actualitate

BOMBA in cazul social democratului Dinu Apavaloaie. Fostul consilier judetean a fost arestat

Publicat: 03 apr. 2014

Omul de afaceri pascanean, Dinu Apavaloaie, cel care obisnuia sa demareze afaceri numai cu institutiile statului, a fost luat de la locuinta de catre politisti ieri noapte si incarcerat. Oamenii legii au pus in aplicare un mandat de executare emis de o instanta judecatoreasca din Constanta. Acesta are de executat o pedeapsa de 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata si fals in inscrisuri.

Alaturi de el a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Constanta, Mircea Suciu, fost director general al SC T.S.P. Ecoterm SA Navodari, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. De asemenea, în acelasi dosar, Mihail Dima, director economic la aceeasi societate comerciala, a fost osândit la sase ani de închisoare, tot cu executare. Cei doi au fost acuzati de DNA de abuz în serviciu în forma continuata daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în forma continuata.

Mai departe, Dinu Apavaloaiei, administrator al SC Adems SRL, a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare, Gheorghe Iuruc, administrator la SC Geserom International SRL, s-a ales cu trei ani si doua luni de închisoare cu executare, iar Stere Mihail a luat trei ani de închisoare cu executare. Cei mai sus precizati au fost acuzati de complicitate la abuz în serviciu în forma continuata daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial si fals în înscrisuri sub semnatura privata, ambele în forma continuata, scrie ziarul ziuadeconstanta.ro. Gheorghe Gheorghe, trimis în judecata pe când avea calitatea de asociat si administrator la SC G.N.P. Industrial Serv S.R.L a fost achitat, barbatul fiind acuzat de abuz în serviciu si de fals în înscrisuri sub semnatura privata. 

Toti cei mai sus condamnati s-au ales cu sechestru pe bunuri si au fost obligati de judecatori sa achite catre Ecoterm suma de 20 de miliarde de lei vechi. Deciziile mai sus precizate au fost luate azi de Judecatoria Constanta si pot fi atacate la Curtea de Apel Constanta.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
 
„În perioada 2002-2005, în calitate de director general, respectiv de director economic la SC T.S.P. Ecoterm S.A Navodari, în exercitarea atributiilor de serviciu inculpatii Suciu Mircea si Mihal Dima au avizat la plata facturi emise în fals de inculpatii Apavaloaei Dinu, Iuruc Gheorghe, Mihal Stere, Gheorghe Gheorghe, facturi ce au fost evidentiate în contabilitatea societatii, iar ulterior achitate pentru lucrari si servicii care în realitate nu au fost executate. Prin aceasta modalitate a fost cauzat societatii Ecoterm un prejudiciu în suma de 2.166.324,79 RON , aducându-se avantaje patrimoniale societatilor SC Adems S.R.L., SC Stemirom S.R.L., SC Geserom International S.R.L., SC Somseri S.R.L., SC G.N.P. International S.R.L. si SC Tomilec S.R.L. si inculpatilor Apavaloaei Dinu, Iuruc Gheorghe, Mihal Stere si Gheorghe Gheorghe.  De asemenea, în perioada 2002-2005, inculpatii Apavaloaei Dinu, în calitate de asociat si administrator la SC Adems S.R.L. Pascani, Iuruc Gheorghe, în calitate de asociat si administrator la SC Geserom International S.R.L., Mihail Stere, în calitate de asociat si administrator la SC Stemirom S.R.L., Gheorghe Gheorghe, în calitate de asociat si administrator la SC G.N.P. Industrial Serv S.R.L., au emis în fals facturi fiscale în care au atestat în mod nereal ca au efectuat lucrari si servicii catre SC T.S.P. Ecoterm S.A., fapt care i-a ajutat pe inculpatii Suciu Mircea si Mihal Dima sa faca plati nejustificate si neîntemeiate catre societatile administrate de cei patru inculpati”, potrivit DNA.loading...

Adauga un comentariu