Sport

Bomba in Liga I! Patru echipe vor incepe sezonul viitor cu mai multe puncte de penalizare

Publicat: 25 mai 2016
1

Comisia de Fond a Sistemului National de Licentiere a decis penalizarea pentru sezonul viitor a patru formatii, iar CFR Cluj va începe competitia în Liga 1 cu – 9 puncte. Rapid, ASA Tg. Mures si Petrolul vor fi si depunctate cu câte 6 puncte, cu mentiunea ca gruparea ploiesteana a primit si o penalitate sportiva de 120.000 de lei.

Conform Agerpres, gruparea UTA Batrâna Doamna a primit 3 puncte penalizare si 120.000 de lei, iar Dunarea Calarasi o penalitate sportiva de 100.000 de lei. Deducerea de puncte se va realiza în clasamentul Ligii 1, editia 2016-2017. În cazul clubului Petrolul Ploiesti, care a retrogradat matematic în Liga a II-a, nu se va aplica sanctiunea. De asemenea, gruparile din esalonul secund UTA Batrâna Doamna si Dunarea Calarasi vor fi sanctionate numai daca reusesc promovarea în editia 2016-2017 a Ligii I la fotbal.

Deciziile luate de instanta de fond nu sunt definitive, cluburile putând depune memorii la comisia de apel a Departamentului de Licentiere din cadrul FRF care va analiza cazurile pâna la sfârsitul lunii mai. Ultima cale de atac pentru cluburile sanctionate este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

CFR Cluj a facut deja recurs, conform declaratiei presedintelui Iuliu Muresan: “Am fost înstiintati în legatura cu aceasta depunctare si am si formulat recursul, iar termenul de judecata este programat mâine (joi- n.r.). Cel putin trei dintre cele noua puncte aplicate sunt o greseala. Eu zic ca avem dreptate. Penalizarea vine ca urmare a unor restante salariale.”, a afirmat Muresan, pentru Digi Sport.

Adauga un comentariu