Sport

BOMBA la malul marii! Ciprian Marica înfiinteaza o noua echipa la Constanta

Publicat: 24 iul. 2018
1

Ciprian Marica (32 de ani) a anuntat, pe retelele de socializare, ca va înfiinta o noua echipa care se va numi Farul Constanta. Decizia fostului international vine în contextul în care discutiile cu SSC Farul Constanta, echipa fanilor constanteni, nu au ajuns la niciun rezultat.

"Sa fie clar, o data pentru totdeauna: nu ma intereseaza cârpelile, micile întelegeri, ca sa fie bine pentru toata lumea. Eu nu pot sa fiu manevrat dupa cum o cer interesele unora sau altora. Trebuie sa existe un singur interes: FC FARUL CONSTANTA! Decât sa intru în mocirla facuta de altii, prefer sa-mi gasesc propriul drum, chiar daca e mai lung si mai dificil. Eu mi-am construit drumul în viata prin fotbal, mi-am facut un nume, o situatie materiala buna, pot sa traiesc linistit daca stau deoparte. Dar nu vreau sa stau deoparte, vreau sa ma implic, sa ajut cu tot ce am învatat eu, sa cresc sportivi cu caractere puternice. Am facut-o la o scara mai mica prin fundatia mea, mi-am zis ca e momentul sa o fac la scara mare, sa pun umarul la renasterea unui mare brand, Farul, prin copiii Constantei, împreuna cu toti constantenii care iubesc Farul", a scris Ciprian Marica pe pagina de Facebook.

Marica a dezvaluit de ce a initiat dialogul cu cei de la SSC, pe care îi acuza de minciuni si de fabricare de "scenarii fanteziste".
"Am vrut doar sa cunosc situatia juridica si financiara a clubului SSC pentru care eram un potential partener si asta m-a transformat într-un inamic pentru cei care reprezentau acel club. De ce oare? Ce aveau de ascuns? S-au spus minciuni, s-au construit scenarii fanteziste. S-au pornit scandaluri, s-a aruncat cu noroi în oameni care au scris istorie la acest club, în oameni care au ajutat miscarea sportiva constanteana. Pentru ce, daca toti am venit sa ajutam la reînvierea unui club important?", a mai scris Marica.

"Nu m-au vrut niciun moment lânga ei cei care nu pun pret pe sentimentele fanilor, ci pe propriile interese. Ca aveti interese, au început si oamenii din jurul vostru sa-si dea seama de ele. Cât credeti ca le mai puteti ascunde? Vreti sa deschidem subiecte sensibile pentru voi, cum ar fi contracte de echipament din banii publici pe sume ametitoare sau salarii si functii în care v-ati pus singuri? Despre angajatii ale caror nume nu vreti sa le rostim ca sa nu aveti probleme acasa? Nu vorbiti cam des de propuneri de 1 pauza si 2 final? De jucatori adusi cu dedicatie ca sa se întoarca ceva în anumite buzunare? Sau de spatii comerciale din cadrul stadionului pe care le-ati subînchiriat? Unde se duc banii încasati din chirie? De asta va temeti sa prezentati situatia la zi a clubului? STOP, FARUL nu este jucaria voastra!", a mai transmis Marica.

De cealalta parte, reprezentantii SSC Farul Constanta, formatie recent promovata în Liga a II-a, a solicitat într-o scrisoare deschisa interventia Ministerului Tineretului si Sportului în disputa cu Primaria privind folosirea stadionului din localitate. Oficialii clubului sustin ca Primaria Constanta le-a reziliat contractul de închiriere a Stadionului Farul înaintea începerii campionatului, iar acum echipa nu are unde sa joace.

"La Constanta, din interese politice, s-a ajuns la o lupta de neimaginat. Disperarea de a aduna voturi nu are limite, iar politicienii sunt dispusi la orice compromisuri. Primaria Constanta doreste sa ne desfiinteze cu orice pret pentru a-si înfiinta o alta echipa, supusa electoral, si careia sa-i ataseze eticheta candidatului la înaltul scaun. Doamna ministru Ioana Bran, banii alocati de catre autoritati pentru a ajuta sportul sunt banii nostri, ai cetatenilor! Platim taxe sa fim protejati si sustinuti, nu sa fim huliti si prigoniti. Constanta are o echipa de fotbal, Farul Constanta, care a promovat în Liga a II a si nu are unde juca! Ne-a fost reziliat contractul, înca valabil, chiar înainte de începerea campionatului. Sa nu ne punem întrebarea de ce? Nu sunt intentii ascunse aici? Va cerem doamna ministru sa interveniti în aceasta situatie si sa oferiti constantenilor sansa de a se bucura cu adevarat de fotbal. Va cerem sa le solicitati autoritatilor locale din Constanta sa respecte contractul aflat în vigoare. Va cerem sa sustineti sportul românesc în fata intereselor de partid si personale ale unora", se arata în scrisoarea deschisa.

SSC Farul Constanta, grupare care va activa în editia 2018 – 2019 a Ligii a II-a, a fost înfiintata în 2016 de suporterii constanteni, cu intentia de a deveni continuatoarea formatiei FC Farul Constanta intrata în faliment.

Adauga un comentariu