Sport

Bomba la nationala: se retrage si Marica?

Publicat: 11 aug. 2011
1

Dupa ce Victor Piturca a anuntat ca renunta definitiv la Adrian Mutu si Gabriel Tamas, echipa nationala risca sa piarda inca un jucator important, Ciprian Marica. Noul varf al lui Schalke 04 s-a plans in fata lui Nicu Gheara ca Victor Piturca nu l-a chemat pentru meciul amical cu San Marino, iar acesta i-a cerut sa se retraga de la nationala. „Marica ar fi prost sa mai vina la echipa nationala. El a jucat bine doar din pregatire, a dat goluri si acum nu-l ia. Marica nici nu bea, nici nu fumeaza, doar moare pe teren. Nu l-a luat ca n-avea echipa, asa i-a zis”, a spus Nicu Gheara.
Despre retragerea lui Marica s-a vorbit constant in ultima perioada, jucatorul fiind nemultumit si in timpul mandatului lui Razvan Lucescu, pe care l-a incheiat, insa, cu o serie de goluri importante.
De asemenea, Gheara a insinuat ca Piturca ar fi fost deranjat de faptul ca Marica a mers la Schalke in dauna unei echipe la care selectionerul l-ar fi propus. „Ce voia, sa faca jocurile lui Piturca, sa se duca acolo unde vrea el?”, a adaugat Gheara. Acesta, apropiat al jucatorilor importanti de la echipa nationala si al sefului FRF, devine astfel primul „dusman” important al lui Piturca de la echipa nationala.
Ieri, Mutu si Tamas si-au luat la revedere de la colegii de nationala, petrecand ultimele ore în randul tricolorilor, dupa ce selectionerul a anuntat ca renunta definitiv la serviciile lor. Fara Adrian Mutu si Gabi Tamas, exclusi din lot dupa ce au baut în cantonament, echipa Romaniei a castigat cu mare greutate amicalul cu San Marino, 1-0. Daca selectionerul îsi va mentine hotararea în cazul celor doi, formula pentru meciul decisiv cu Franta de pe 6 septembrie va fi una în care Piturca trebuie sa înlocuiasca într-un timp scurt trei dintre jucatorii cu cea mai buna cota: Mutu, Tamas si Chivu, retras de la nationala. Meciul cu Franta va fi ocazia de a inaugura National Arena, dar este si partida care va decide daca Romania va rata si ultimele sanse pentru calificarea la Euro 2012. In cazul in care va hotarî sa nu-i mai reprimeasca pe Mutu si Tamas în lot, selectionerul va fi în situatia de a înlocui rapid doi dintre cei mai experimentati fotbalisti romani. Ca varianta de fundas central, Piturca l-ar putea folosi pe Stefan Radu, în conditiile în care Papp va lipsi mult de pe gazon, fiind grav accidentat. Cea mai mare problema este în linia ofensiva. Fara Mutu, nationala nu are multe variante. Daca Marica este clar varful de baza în echipa lui Piturca, pentru postul de atacant stanga Herea, Zicu sau eventual Varga l-ar putea înlocui pe Mutu, fiind greu de crezut ca brasoveanul Chipciu va fi „aruncat” într-o asemenea confruntare.

Adauga un comentariu