National

BOMBA! Nasul Elenei Basescu, implicat in dosarul Elenei Udrea

Publicat: 05 feb. 2015
1

Nasul Elenei Basescu, Razvan Mustea, este si el implicat in cel mai mare dosar de spaga al Elenei Udrea. Fost ministru al Comunicatiilor in ultimele luni de guvernare PDL, Razvan Mustea ar fi facut presiuni, alaturi de Dorin Cocos si Elena Udrea, asupra unui om de afaceri caruia ii pretindeau milioane de euro pentru deblocarea platilor contractului e-Romania.

Nasul Elenei Basescu este un vechi apropiat al mezinei presedintelui. Ea si Razvan Mustea au fost colegi de facultate si, mai tarziu, Elena Basescu l-a sustinut sa devina presedintele al tineretului PDL.

Citeste si BOMBA! Traian Basescu si Elena Udrea au fost AMANTI. Casatoria cu Cocos, o acoperire

Baiat de bani gata, cu un tata om de afaceri cunoscut in Focsani si sponsor al PDL, Razvan Mustea se lauda in declaratia de avere, atunci cand era deputat, cu un Porche, ceasuri si bijuterii de 60.000 de euro, o casa in Voluntari si alta in Bucuresti, dar si zeci de mii de euro in conturi. Iar Elena Udrea l-a luat sub aripa sa ocrotioare si l-a sprijinit sa devina in 2012 ministru al Comunicatiilor. A ramas in functie doar cateva luni, guvernul Mihai Razvan Ungureanu fiind demis dupa o motiune de cenzura in Parlamentul Romaniei.

Potrivit referatului DNA din dosarul Microsoft si e-Romania, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Elena Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati de IT, aproape 3 milioane euro, pentru a debloca platile pentru contractul e-Romania. Presiuni pentru deblocarea platilor ar fi fost exercitate si de Razvan Mustea, dupa cum reiese din declaratiile denuntatorilor din dosar.

Citeste si EBA a ales un nume pentru baietelul sau. Acesta se va numi…

„La data de 15 decembrie 2014, Pescariu Dinu Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de Cocos Dorin.

Din probele administrate rezulta ca, in anul 2010, in conditiile in care Marin Gabi – administrator SC OMNILOGIC SRL – intampina greutati in derularea contractului incheiat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, contract avand ca obiect prestare de servicii aferente proiectului e-Romania 2 si livrarea produselor aferente infrastructurii hardware, software si de retea necesara functionarii serviciilor, Pescariu Dinu Mihail i-a inlesnit lui Marin Gabi mai multe intrevederi cu Cocos Dorin si remiterea prin conturile Barringwood Investment Limited a sumei de circa 3 milioane de euro pretinsa de acesta pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu atributii in acest sens in vederea realizarii platilor.

Citeste si CTP: Traian Basescu va figura doar ca un derbedeu politic, din acest moment

Cu privire la aceleasi fapte, la data de 07.01.2015 a facut denunt si Marin Gabriel. Acesta sustine ca, in anul 2011, pe fondul presiunilor exercitate de Cocos Dorin a virat intr-un cont din Dubai suma de 1.000.000 de euro pretinsa de Cocos Dorin pentru deblocarea platilor aferente contractului e-Romania. Tot din denuntul formulat de Marin Gabi rezulta ca astfel de presiuni au fost exercitate si de Andrei Savulescu – manager de proiect, Vreme Valerian – ministru MCSI si Mustea Razvan”, se arata in referatul intocmit de procurori si transmis catre procurorul general, ministrul Justitiei si Camera Deputatilor odata cu solicitarea de aviz privind arestarea preventiva a Elenei Udrea.

Adauga un comentariu