Magazin

BOMBA pe piata media. PRO TV, scuze publice dupa ce a difuzat aceste imagini

Publicat: 24 ian. 2015
1
Postul de televiziune Pro TV Chisinau se afla in centrul unui scandal, in Republica Moldova, dupa ce a difuzat stiri si imagini cu o profesoara filmata in timp ce intretinea relatii sexuale cu iubitul sau, care ulterior le-a postat pe site-uri pornografice.
Tanara, care face si masteratul, este din Ungheni, imaginile indecente aparand pe Internet dupa ce fostul sau iubit a vrut sa se razbune pe ea, iar informatia a fost redata in trei materiale difuzate de Pro TV Chisinau.
Ulterior, profesoara a povestit, pentru Ziua de Garda, ca a citit Codul Deontologic al Jurnalistului si nu a gasit „nimic care sa justifice acest reportaj”.
„Nu eram in sat cand a venit televiziunea. Eram la Universitate, caci fac masteratul si sunt tocmai in perioada examenelor. Mama mi-a telefonat si a spus ca au venit reporterii sa faca un reportaj despre tinerii specialisti din invatamant. Seara am aflat ca reportera i-a spus mamei despre acel video, si pentru ca mama nu stia nimic, i l-a aratat pe mobil, la poarta. Mama a plans in fata camerei si a spus ca nu e bine ce fac reporterii, dar ei au aratat-o pe mama plangand la televizor.
Eu nu am inteles de ce i-au aratat ei imagini din viata mea personala mamei, si nici de ce le-au aratat la televizor. Pe mine nu m-au intrebat nimic. Dupa acel reportaj am primit foarte multe apeluri telefonice in care eram blamata, injosita. Vineri noaptea am fost telefonata de multe persoane dubioase care se exprimau injositor. Am vazut ca si un jurnalist de la Bucuresti ma critica, un prieten al celor de la Pro TV”, marturiseste femeia, scrie ziare.com.
Ulterior, Pro TV Chisinau a transmis, intr-un material cu titlul „Pro TV este profesoara de la Ungheni”, ca postul de televiziune „isi exprima toata compasiunea pentru situatia dificila in care se afla ea”.
„Reporterul a mers la ea acasa, incercand sa o gaseasca pentru a-si putea expune punctul de vedere. Aici a stat de vorba cu mama ei. Pentru a se asigura ca tanara este persoana pe care o cauta, reporterul i-a aratat mamei, pe telefon, fotografia acesteia, preluata de pe un site dedicat profesorilor. Nu, insa, si materialul video. De la mama am aflat detaliile situatiei in care se afla fiica sa, precum si faptul ca individul, care a publicat imaginile, s-ar afla in Romania”, transmite postul de televiziune.
„Dupa difuzarea acestor materiale, PRO TV a fost acuzat ca a intervenit in viata personala a tinerei. In realitate, aceasta informatie era deja cunoscuta in comunitatea victimei, iar in realizarea stirilor am luat toate masurile necesare ca identitatea victimei sa fie protejata”, mai informeaza Pro TV Chisinau, in materialul de joi.
Vineri, postul de televiziune a adresat scuze publice aratand ca Pro TV Chisinau „regreta aceste erori si cere scuze de la profesoara din Ungheni si de la toti cei care au fost ofensati de difuzarea acestor materiale”.
Nu in ultimul rand, potrivit site-ului Moldova 24, Consiliul de Presa din Republica Moldova s-a autosesizat, urmand ca acest caz sa fie analizat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului. 
Adauga un comentariu