International

BOMBA pentru UE! Inca o tara vrea sa renunte la zona euro

Publicat: 06 oct. 2016
1

Laureatul premiului Nobel pentru economie, Joseph Stiglitz, sustine ca Italia si alte tari din Europa isi pregatesc iesirea din zona euro din cauza problemelor economice cu care se confrunta.

„Va mai exista o zona euro peste 10 ani, insa intrebarea este ‘Cum va arata ea?’. Este foarte putin probabil ca ea va mai avea 19 state membre.

Este dificil sa spunem cine va mai face parte”, a afirmat Stiglitz.

„Populatia Italiei este din ce in ce mai dezamagita de euro. Italienii incep sa constientizeze ca Italia nu functioneaza in interiorul zonei euro”, a adaugat acesta.

De asemenea, Joseph Stiglitz acuza politicile de austeritate promovate de Germania ca ar fi de vina pentru problemele economice ale Europei.

Acesta mai spune ca singura sansa pentru relansarea economiei din Europa ar fi o divizare a uniunii monetare.

Comentarii
  • Cred ca are dreptate. HÂRCA, BABA AIA DE MERKEL, SE CREDE DUMNEZEUL EUROPEI. AU PRIMIT ATATIA REFUGIATI SI LE TREBUIE BANI CA SA-i INTRETINA. DE CE SA NU IA DE LA NOI, BULGARI etc. SI DE CE SA DEA DIN BUGETUL LOR ?
    NE TREBUIE UN GUVERN CARE SA IA ATITUDINE, NU UN GUVERN CARE SCHELALAIE SI DA DIN COADA CAND MUCEGAIUL ALA DE BABA DE MERCHEL INCEPE SA GUIȚE PE LA DIFERITE INTALNIRI.

Adauga un comentariu