Sport

BOMBA! Primul presedinte suspendat din functie in Liga I din cauza blaturilor

Publicat: 29 apr. 2015
1

Bomba in Liga I de fotbal. Adunarea Generala a Actionarilor de la Pandurii Targu Jiu îl banuieste pe Eugen Pirvulescu de implicare necurata la meciul pierdut de echipa la care chiar el este presedinte si l-a suspendat din functie. Meciul al carui rezultat i se pune în cârca este PanduriiU Cluj, 0-1, iar perioada în care Pîrvulescu nu-si va mai îndeplini sarcinile de serviciu conform functiei este de trei luni. Eugen Pîrvulescu a revenit la Pandurii la începutul acestui an dupa ce sezonul trecut a fost, din septembrie pâna în decembrie, presedintele clubului U Cluj. Informatia suspendarii sale din functie a fost confirmata de cel în cauza, dar nu a vrut sa dea nicio declaratie.

„Lunile petrecute la U Cluj au fost pentru mine printre cele mai energice si frumoase din cariera mea de conducator. Dar vreau sa ma întorc la Pandurii pentru a continua munca începuta acolo”, declara Pîrvulescu la finele lunii decembrie 2014. Pe 20 aprilie 2015, Pandurii a fost învinsa surprinzator pe teren propriu de U Cluj, printr-un gol marcat usor de Nuno Viveiros. În acelasi meci, în minutul 53, Mihai Roman a ratat un penalty.

Pîrvulescu spune ca daca se dovedeste ca e vinovat, e dispus sa stea toata viata în închisoare. „Am gasit pe birou o hotarâre a membrilor AGA, prin care ma înstiinteaza ca am fost suspendat pâna pe data de 29.07.2015. Sunt implicat, dupa cum scriu dânsii, în trucarea rezultatului jocului Pandurii Tg. Jiu – U Cluj. Nu stiu, probabil exista si probe. Dânsii se sesizeaza dupa ce s-a scris în presa centrala si presa locala, suspiciuni.

Eu zic ca e o actiune buna. Eu stau la dispozitie, am facut si adrese catre DNA, FRF, Departamentul de Integritate. Si daca Pîrvulescu Eugen a facut blat, vreau sa ma duc la puscarie pe viata.”
Pîrvulescu a explicat ca, la rândul lui, va face o plângere dupa terminarea anchetei: “O sa fac o plângere, e vorba despre imaginea mea, am construit-o. Am plecat din arbitraj dupa 7 ani în divizia A, mai aveam 4 ani, dar am gresit la un joc si mi-am dat demisia. Ma deranjeaza, puteau sa ma cheme si pe mine, sa ma întrebe. De câteva zile nu mi-au raspuns cei din AGA la telefon.

Sunt zero sanse sa mai fiu presedinte la Pandurii. Imaginea mea este patata si nu pot accepta acest lucru. Probabil, când o sa fie alti oameni membri AGA, o sa ma întorc, Pandurii ramâne în sufletul meu. Mi-as fi dorit sa termin campionatul, sa stau pe banca la finala Cupei Ligii. Daca dupa încheierea anchetei, daca o sa mai fiu în libertate, orice club daca are nevoie de serviciile mele, stam de vorba.
Eu nu-mi dau demisia, iubesc prea mult acest club. E în joc imaginea clubului, dar si imaginea Universitatii Cluj”.

Pe 20 aprilie 2015, Pandurii a fost învinsa surprinzator pe teren propriu de U Cluj, printr-un gol marcat usor de Nuno Viveiros. În acelasi meci, în minutul 53, Mihai Roman a ratat un penalty.

Adauga un comentariu