Local

BOMBA! Rasturnare de situatie in cazul tanarului care a jucat banii europeni la pacanele. O femeie ar fi de fapt „capul” afacerii! FOTO, VIDEO

Publicat: 19 ian. 2017
@ Un tanar din Iasi a jucat cateva mii de euro la pacanele @ Banii provin dintr-o finantare europeana, iar pe fir au intrat procurorii Directiei Nationale Anticoruptie @ Cei care il cunosc pe acest tanar nu au cuvinte de lauda despre el si totul pare a fi desprins dintr-un film @
 
Intamplare incredibila la Iasi, dupa ce un tanar ar fi cheltuit mii de euro la jocurile de noroc. Nimic nu ar fi iesit din comun daca banii cheltuiti nu ar fi provenit din fonduri europene. Isprava sa a atras si atentia autoritatilor. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Iasi, au dispus trimiterea în judecata, în stare de libertate, a inculpatului Anti Andrei, pentru savârsirea infractiunii de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: În perioada februarie-mai 2014, inculpatul Anti Andrei, în calitate de reprezentant al unei întreprinderi individuale, a schimbat destinatia sumei de 107.304 lei (echivalentul sumei de 24.000 euro) virata de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, cu titlu de avans, conform unui contract de finantare privind „Instalarea tinerilor fermieri”. Suma respectiva nu a fost cheltuita pentru realizarea actiunilor prevazute în planul de afaceri al întreprinderii individuale pe care o reprezenta, ci a fost folosita în interes personal de inculpatul Anti Andrei, care a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice si a efectuat lucrari de construire la o anexa a fermei (grajd), lucrari neprevazute în planul de afaceri. În cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului Anti Andrei, pâna la concurenta valorii prejudiciului cauzat, respectiv 107.304 de lei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iasi, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse în cauza”, se arata intr-un comunicat DNA.
 

Unde-s banii?
 
Toata comuna Butea vorbeste despre isprava lui Andrei Anti si putini sunt cei care au cuvinte de lauda la adresa lui. In jocul cu fondurile europene nu a intrat doar Andrei Anti. El nu a indeplinit toate conditiile, de aceea a apelat la o consateanca. Astfel, Petronela Petrut a facut toate demersurile pentru obtinerea banilor. Ea apare ca titularul proiectului, insa Andrei Anti este cel care ar fi beneficiat de bani. Practic, femeia a intrat in joc, iar mai apoi l-a reclamat. Vecinii barbatului spun ca nu este serios, ar consuma alcool si ar fi impatimit de jocuri de noroc.

„Sa nu aud de el. I-am dat pamant in arenda si nu mi-a dat niciun leu. Am auzit ca a luat fonduri, vreun miliard, dar pe toti i-a tocat. Merge toata ziua la pacanele. Are o ferma, dar si de acolo mai vinde animale pentru bani. A mai tras dupa el si o fata cu proiectele astea. Eu nu ma prea pricep, dar am inteles ca nu a respectat cerintele”, a spus unul dintre localnici. Practi, Andrei Anti a luat in arenda mai multe hectare de pamant de la sateni. S-ar fi angajat sa le plateasca o anumita suma de bani, insa jocurile de noroc l-au facut sa nu se tina de promisiuni. Mai mult decat atat, lumea din sat vorbeste despre faptul ca ar avea mai multe datorii.

„Nu stiu ce este cu omul asta. Are datorii prin sat, pe la oameni, nu le-a platit pamantul, dar toata ziua e la bar. Tot timpul a facut prostii. A luat bani, a dat si tot asa. Nu s-a tinut de treaba niciodata. Acuma, daca a gresit iar, sa plateasca. Daca a luat acesti bani si i-a cheltuit, sa-i dea inapoi. Din cate stiu, daca iei bani de la stat, trebuie sa-i folosesti cu cap”, a completat un alt vecin. 
 

Ieri, reporterii BUNA ZIUA IASI au mers in comuna Butea pentru a discuta cu Andrei Anti. Barbatul nu a fost insa de gasit, pentru a comenta aceasta situatie. A fost contactat telefonic in repetate randuri de catre reporteri, insa este cunoscut de tot satul pentru ca nu raspunde la telefon, probabil din cauza datoriilor. Petronela Petrut, femeia implicata in acest caz, este plecata din tara de ceva vreme.

Mai are cateva rude in comuna Butea, insa nici acestea nu au fost de gasit. Cert este faptul ca femeia a fost si este nevoita sa vina periodic in tara, pentru a lamuri aceasta problema. Acum, Andrei Anti risca sa ajunga dupa gratii, daca nu va putea sa achite prejudiciul creat. El a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA.

Adauga un comentariu