Actualitate

BOMBA! Razboi total intre patronii hotelurilor din centrul Iasului! Stanciu l-a dat in judecata pe Puscasu: „Interventia politicului si-a spus cuvantul”

Publicat: 07 aug. 2019
1

@ Noii patroni ai hotelurilor de lux din centrul Iasului au ajuns in conflict deschis dupa o perioada in care au fost chiar parteneri pe mai multe planuri @ Controversatul om de afaceri Cristian Stanciu, care este si lider PSD, l-a actionat in judecata pe noul proprietar al Hotelului Traian, dar si pe ApaVital, intr-un dosar care naste mari semne de intrebare asupra corectitudinii administratiei locale @ Totul a plecat de la contractul cu operatorul de apa-canal, care inainte se afla la Hotel Traian, iar acum a ajuns la Hotel Astoria in circumstante suspecte @ Asta se intampla chiar daca Hotel Astoria nu a avut niciodata utilitati separate, fiind dependent total si alimentat prin intermediul hotelului Traian, cele doua imobile fiind in trecut administrate de aceeasi companie @ Practic, lucrurile s-au schimbat complet dupa ce Stanciu a obtinut contractul ApaVital, iar acum a ajuns sa-l factureze pe Vasile Puscasu pentru utilitatile furnizate prin intermediul hotelului Traian @ "Stanciu este consilier judetean, iar ApaVital fiind in subordinea Consiliului Judetean, interventia politicului si-a spus cuvantul"

Conflict deschis intre noii patroni de hoteluri din centrul Iasului. Liderul consilierilor judeteni PSD, Cristian Stanciu, prin intermediul FEG, l-a actionat in judecata pe Vasile Puscasu, reprezentant legal al BSR Estate si ApaVital prin director general Ion Toma, cerand "anulare act memoriu tehnic".

Practic, controversatul om de afaceri PSD-ist incearca la Judecatoria Iasi sa opreasca avizarea unor bransamente de apa in cazul Hotel Traian.

Totul a plecat de la schimbarea contractului de furnizare cu ApaVital, care pana in primavara acestui an se afla in proprietatea hotelului Traian, insa in conditii suspecte a ajuns la Hotel Astoria, controlat de Stanciu. Desi este cunoscut faptul ca Hotel Astoria a depins mereu de Hotel Traian, lucrurile s-au schimbat acum total doar prin modificarea contractului cu ApaVital. Acum Stanciu a ajuns sa-l factureze pe Vasile Puscasu pentru apa furnizata, asta desi instalatiile si investitiile au fost facute de Hotel Traian.

Vezi si: Iata cine sunt afaceristii care controleaza cele mai luxoase restaurnate si hoteluri din centrul Iasului

"Au luat contractul ilegal, pentru ca Astoria nu a avut bransament de apa si in conditiile acestea au luat totul de la Hotel Traian. Si acum, in realitate, apa este de la noi, dar pentru ca contractul cu ApaVital a ajuns la Astoria, au ajuns ei sa ne factureze pe noi. Niciodata nu a avut Astoria utilitati, a primit mereu de la Hotel Traian. Dar Stanciu este consilier judetean, iar ApaVital fiind in subordinea Consiliului Judetean, interventia politicului si-a spus cuvantul. Schimbarea s-a facut dupa ce s-a vandut Hotel Traian, nu cand s-a vandut Astoria, adica in primavara acestui an. Este vorba despre o diferenta de aproape un an. Un an de zile a mers tot pe contractul respectiv, adica noi i-am dat apa. El m-a dat in judecata in ideea de a nu mi se face bransare separata, adica sa depind de el, dar nu cred ca vreo instanta de judecata poate tine cont de faptul ca Stanciu nu vrea sa-i faca bransament de apa lui BSR. Acum depind de el, desi eu i-am dat de fiecare data toate utilitatile", a explicat Vasile Puscasu, patron al hotelului Traian prin intermediul societatii BSR Estate.

Vezi si: EXCLUSIV! Patronul de la Hotel "Traian" isi bate joc de autoritati! A demolat un monument istoric din centrul Iasului. Rechinii imobiliari se roaga pentru cutremure – FOTO

A distrus peretii monumentului istoric proiectat de Gustave Eiffel, ca sa-si puna conducte

Mai multe modificari au fost facute la cladirea, care este monument istoric, fiind proiectata de Gustave Eiffel, iar asta fara a exista avizele si documentatiile necesare, avand in vedere faptul ca, in cazul cladirilor monument istoric, orice modificare trebuie avizata de Directia pentru Cultura.

Din cauza modificarilor facute aici in ultimele luni, Directia Judeteana pentru Cultura Iasi a luat masuri, a intocmit un dosar, si a trimis documentele spre analiza si solutionare catre IPJ Iasi.

Concret, peretii hotelului Traian au fost distrusi pentru montarea unor conducte si cabluri ale Hotel Astoria, iar asta s-a facut fara acordul proprietarului de la imobilul invecinat.

"Vedem, daca nu ne putem intelege, actionam in instanta. Si acum el ia apa tot de la Hotel Traian. Nu am contract cu el, noi avem contractul nostru prins intr-un mod, sa spunem eronat, pentru ca bransamentul este al ApaVital, dar apare in contabilitate la noi, bransare, conducte de apa, canalizare, totul apare in contabilitatea Hotel Traian. Practic, conducta mea ii furnizeaza apa lui Stanciu. Adica toata investitia pe Hotel Traian de pana acum si furnizarea a fost pe Hotel Traian, deodata apare tota investitia, ApaVital i-a dat-o lui Stanciu. Gaz si curent tot eu i-am dat, apoi si-a facut o luna de zile bransamente, dar si-a facut pe peretii Hotelului Traian, a perforat peretii, a adus conducte de gaz si cablu electric, iar acum am facut o actiune in instanta, probabil nu am primit inca termen, in care cerem sa le desfiinteze, pentru ca nu e in regula sa le puna pe un imobil monument istoric, il perforeaza, si pentru asta nu are acordul nostru. Nu a avut acceptul nostru", a mai explicat Vasile Puscasu.

Vezi si: Dezastru in cladirea- monument din centrul Iasului! Grand Hotel "Traian", distrus de afaceristii controversati care au pus mana pe imobilele de milioane de euro – FOTO

Clanul Stanciu pune mana pe tot mai multe proprietati din Iasi

Cristian Stanciu detine o multime de proprietati pe raza municipiului Iasi, cele mai multe in zone de mare interes. Liderul consilierilor judeteni PSD spune sec faptul ca sunt detalii tehnice care nu au fost rezolvate pe cale amiabila si s-a ajuns in instanta. "Sunt niste chestiuni tehnice care nu au fost rezolvate, cei care au vandut imobilul nu au rezolvat problema. Nu am ajuns la o intelegere pe cale amiabila si am lasat justitia sa decida in situatia aceasta", a declarat Cristian Stanciu, patron al hotelului Astoria.

ApaVital Iasi sustin ca racordul de apa se afla inainte la Hotel Traian, iar acum este la Astoria. "Inainte, racordul de apa a fost pe Hotel Traian, cand erau impreuna, dar acum fizic este la ceilalti, adica la Astoria. Nu puteam sa fac contract cu Traian pe o conducta care este in alta proprietate. Contorul este la Astoria, acolo e cale lunga, pentru ca pleaca de la Astoria si ajunge la centrala termica si la incinta Hotelului Traian, dar contorul care e pe domeniul public e la Astoria", a declarat Ioan Toma, director general al ApaVital Iasi.

Vezi si: Peste 5 milioane de euro pentru a pune mana pe Hotel "Traian". Reactia noului proprietar. Ce se va intampla cu hotelul din Piata Unirii

Vasile Puscasu a platit anul trecut 5,3 milioane euro (25,1 milioane lei) catre firma Kirschblute SRL, societate patronata din umbra de Danut Prisecariu, pentru a pune mana pe hotelul din Piata Unirii.

De cealalta parte, Hotel Astoria a fost cumparat de Cristian Stanciu cu aproape 2,5 milioane de euro tot de la Danut Prisecariu, iar o mare problema a localului este faptul ca nu detine un restaurant in interior pentru a functiona in conditii normale, motiv pentru care au fost facute diverse improvizatii.

Comentarii
  • Acesti grohaitori STANCIU fac legea de vreo 30 ani la Iasi!!! Au facut FEG-urile, etc etc etc Totul a pornit de la porcul cel batran…

  • se bat hotii pe averea orasului ? cu asa scheme am ajuns de nu mai avem nimic . hotii vind hotii cumpara si noi stam ca viteii la poarta noua si ne uitam cum pleaca toate in punga lor . un popor care-si merita soarta ! dar este bine ca platim sute de mii de oameni care sa ne pazeasca de hoti care ce sa vezi [ sunt mina-n mina cu ei .]

  • se bat hotii pe averea orasului ? cu asa scheme am ajuns de nu mai avem nimic . hotii vind hotii cumpara si noi stam ca viteii la poarta noua si ne uitam cum pleaca toate in punga lor . un popor care-si merita soarta ! dar este bine ca platim sute de mii de oameni care sa ne pazeasca de hoti care ce sa vezi [ sunt mina-n mina cu ei .]

  • Familia puscasu este o familie de tarani care daca deschid gura o iei razna .
    Cara gunoiul de la motel bucium in oras cu masina de de la motel ca sa nu plateasca mult gunoiul.

Adauga un comentariu