Sport

Bomba sezonului! Pep Guardiola pleaca sigur de la Bayern Munchen

Publicat: 27 nov. 2015
1

Desi s-a vorbit de ceva vreme de faptul ca Pep Guardiola nu-si va mai prelungi contractul cu Bayern Munchen, scadent în vara, pâna acum fanii bavarezilor mai pastrau o umbra de speranta ca tehnicianul catalan va decide sa ramâna la Munchen, mai ales daca va reusi sa câstige Liga Campionilor în acest sezon, dat fiind ca pastrarea titlului în Bundesliga nu pare sa fie o problema.

Cu toate acestea, Mundo Deportivo, cotidian apropiat de Guardiola, a anuntat joi seara, 26 noiembrie, bomba. Tehnicianul lui Bayern ar fi semnat astazi un contract cu Manchester City, urmând sa ajunga pe Etihad Stadium din vara, dupa ce îi expira angajamentul cu bavarezii. Catalanul îl va înlocui pe Manuel Pellegrini, indiferent de ce va face chilianul pe banca „cetatenilor” în acest sezon.

Desi nu se cunosc înca detaliile respectivului contract, cert este ca Guardiola va ajunge în Premier League, refacând echipa cu Txiki Begiristain si Ferran Soriano, fostii sai colegi de la Barcelona, asa cum a declarat în dese rânduri ca si-ar dori. Presa catalana anuntase înca de luna trecuta ca ar exista un preacord între cele doua parti, dar abia acum lucrurile ar fi devenit o certitudine. Guardiola a fost convins de Begiristain, bunul sau prieten, care ocupa functia de director sportiv la echipa „cetatenilor”. Acesta l-a convins, în cele din urma, pe Guardiola sa i se alature, încercând acest lucru înca de la plecarea lui Pep de la Barcelona.

Cu câteva ore în urma, Karl-Heinz Rummenigge, presedintele lui Bayern, a declarat ca „nimeni nu este de neînlocuit la echipa bavareza”, când a fost întrebat despre posibila plecare a catalanului. „Este normal în ciclul vietii. Jucatorii vin si pleaca, la fel ca antrenorii. Sunt relaxat. Daca Guardiola pleaca, va veni alt antrenor exceptional”, a spus Rummenigge. Exact acelasi lucru l-a declarat în urma cu câteva zile Lahm, capitanul lui Bayern: „Nu îmi fac probleme. Daca nu ramâne Guardiola, va veni un alt antrenor de clasa mondiala”.

Bayern a început deja cautarile pentru un succesor al lui Guardiola pe banca echipei. Asta-vara, când aparusera iar zvonuri cu privire la plecarea lui Pep, se vorbea despre venirea lui Carlo Ancelotti, care momentan si-a luat un an sabatic, dupa despartirea de Real Madrid, vara trecuta.

Comentarii
Adauga un comentariu