Actualitate

BOMBA! Statul vrea sa confiste averea unui senator. Judecatorii urmeaza sa decida peste cateva zile

Publicat: 05 feb. 2016
1

@ Bunurile senatorului ar putea fi vandute, deoarece parlamentarul iesean nu si-a platit in mod corect taxele si impozitele catre bugetul statului

Emotii teribile pentru un senator iesean, care risca sa ajunga sarac datorita faptului ca, in perioada in care facea afaceri nu si-a platit in mod corect taxele si impozitele catre bugetul de stat. In urma cu doua zile, magistratii ieseni au analizat o noua solicitare a Fiscului, care doreste sa obtina aprobarea instantei, conform Legii, pentru a executa averea senatorului UNPR Ionel Agrigoroaei. Este vorba despre o cerere de „atragere a raspunderii administratorului”, procedura prevazuta de Legea nr.185/2014 privind procedura insolventei. Conform acestui act normativ, se poate cere asumarea raspunderii administratorilor unor societati comerciale, daca se constata ca acestia au administrat firmele in mod fraudulos.

In cazul de fata, este vorba despre datoriile firmei SC Aya Construct Design SRL, care a fost radiata in conditiile in care inregistrase datorii in valoare de circa 17.000 euro catre bugetul statului. La termenul de judecata care a avut loc in urma cu doua zile, judecatorii au amanat pentru data de 10 februarie a.c luarea unei decizii. Daca cererea Fiscului va fi aprobata, aceasta nu va fi singura solicitare admisa de magistrati impotriva lui Agrigoroaei. La sfarsitul anului trecut, Curtea de Apel Iasi a pronuntat o sentinta definitiva, prin care a admis executarea averii lui Agrigoroaei, pentru plata datoriilor inregistrate de o alta firma patronata de acesta, si anume Aya Sports Design SRL. In hotararea judecatoreasca, magistratii au dispus ca averea lui Agrigoroaei sa fie executata silit pentru recuperarea datoriilor firmei in valoare totala 121.353 lei. Magistratii si-au motivat decizia prin faptul ca Agrigoroaei a folosit banii firmei in interes personal.

„Dupa cum rezulta din raportul cauzelor si imprejurarilor care au dus la starea de insolventa, la finele anului 2008, societatea debitoare avea stocuri in valoare de 83.500 lei si disponibil in casa si conturi la banci in valoare de 2.416 lei. Paratul nu a predat administratorului judiciar aceste active si nu a oferit nicio informatie cu privire la destinatia acordata acestora. Prin urmare, se constata ca acestea au fost folosite de catre parat in interes personal.

In replica, Agrigoroaei a contestat suma solicitata de Fisc si a sustinut ca stocurile de marfa existau doar scriptic nu si fizic. Acesta nu a putut insa si dovedi cele afirmate. De asemenea, magistratii au constatat ca Agrigoroaei nu s-a asigurat ca firma sa aiba o evidenta contabila continua, asa cum prevede Legea. Din valoarea totala a datoriilor, de 121.353 lei, suma de 51.311 lei reprezinta taxe si impozite neachitate catre bugetul de stat.

Comentarii
  • ei merita inchisi pe viata pentru tot ce au facut cu aceasta tara confiscate averile facute din furaciuni si voi veniti cu BOMBA . pacat !

  • Fiscule, sa iei paianjenii din capul gandacului de senator. Asta face bani pe numele altora, a declarat public ca Statul e un fraier si face minim 6000 de euro din firme ce le are pe numele altora. asa senatori avem dar asta le intrece pe toate… si debil si cu nasetu pe sus

  • Oligofrentul de Agrigoroiei este un catel tradator si jepcar care are apartamente, terenuri, plantatii de nuci, mii de stupi de albine pe numele parintilor care l-au adus pe nefericit pe lumea asta.. Anaful doarme pe el, asa si bancile care lea ars, si Ostaficiuc care a fost in combinatii cu el pana cand a vazut nu e decat un tepar… Acum a facut gasca cu ucigasul de politisti, el si cu spankia lui de muiere cu gabarit depasit dar si de la astia va fugi ca are fuleu bun la 100 metri… O buba de puroi e omu asta in Iasiu asta

Adauga un comentariu