Titlurile zilei

Bombă! Unul dintre cei mai căutați criminali din România a fost prins la Iași! A ucis la comandă, în Italia, mai ceva ca în filmele cu mafioți (EXCLUSIV)

Publicat: 03 sept. 2022
Bombă Unul dintre cei mai căutați criminali din România a fost prins la Iași A ucis la comandă în Italia mai ceva ca în filmele cu mafioți EXCLUSIV
Un tânăr de 27 de ani a fost luat pe sus de poliție la Ciurea după ce a fost condamnat la închisoare pentru omor

Acțiune fulger a polițiștilor din Iași. Un tânăr de 27 de ani s-a dovedit a fi un criminal periculos, asta după ce a fost condamnat de autoritățile din Italia la ani grei de pușcărie

Polițiștii din Iași au fost puși pe jar de o decizie de ultimă oră a polițiștilor din Italia. Motivul? Este simplu. Un criminal deosebit de periculos este liber. Claudiu Constantin Rotariu se numește tânărul ce a fost ridicat de polițiștii ieșeni după ce a fost condamnat pentru omor. Povestea este mai veche, spune sora tânărului ce a fost contactată de reporterii BZI.

„El a fost închis, în urmă cu 5 ani, în Italia. A fost închis pentru complicitate la omor. Patronul l-a luat și i-a spus că trebuie să meargă până la vărul lui să ia niște bani. Acolo l-a omorât pe vărul lui, dar el nu a avut nicio treabă. I-a spus că îi dă 50 de euro. El lucra la circ în Italia. Acum l-au luat că ar mai avea de făcut doi ani de pușcărie”, a spus sora tânărului.

A fost luat pe sus de Poliție din casa surorii sale

După ce a stat închis timp de 5 ani în Italia, Claudiu a fost eliberat și s-a întors în România, la Iași. A început o relație de concubinaj cu o tânără, dar lucrurile aveau să se schimbe din nou pe data de 1 septembrie, când a fost reținut de polițiști.

„La data de 1 septembrie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri Iași și ai Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au localizat şi reţinut un tânăr de 27 de ani, urmărit național și internațional. Pe numele acestuia autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la executarea pedepsei de 9 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. În baza mandatului european de arestare, tânărul a fost prezentat de poliţişti în faţa procurorilor care au dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Iaşi pentru a dispune cu privire la extrădarea sa”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Filmul crimei

Crima a fost comisă vineri, 12 august 2016. Werner De Bianchi, în vârstă de 36 de ani, a fost agresat în parcarea unui supermarket la Santa Domenica di Ricadi, la câţiva kilometri de Tropea. A fost bătut de patru persoane: Alex Orfei care ar fi aplicat lovitura de cuţit în partea inferioară a abdomenului tânărului şi trei muncitori români ai circului care au fost arestaţi pe 16 august, unul dintre ei fiind Claudiu Rotariu. De Bianchi l-a indicat drept agresor pe Alex Orfei înainte de a-şi da sufletul la spital. În ciuda operaţiunilor de salvare, Werner De Bianchi nu a supravieţuit agresiunii. Alex Orfei a fost arestat în orele succesive omorului, iar pe 15 august, ca urmare a analizării imaginilor camerelor de supraveghere de la supermarket şi a declaraţiilor unor martori, au fost reţinute celelalte trei persoane implicate în agresiune. Au fost duse la închisoare cu acuzaţia de omor agravat în complicitate. Este vorba de trei români: Iulian Andrei Dudu, de 27 de ani, Claudiu Rotaru, 21, şi de Dan Liviu Grădinaru, de 41.

Cum au ajuns românii să fie inculpați

Noutatea în anchetele privind înjunghierea mortală a apărut după vizionarea filmărilor camerelor de supraveghere şi culegerea informaţiilor de la angajaţii circului Amedeo Orfei pentru care lucrau cei trei. Dudu şi Rotariu ar fi declarat magistratului că au trebuit să-l însoţească pe Orfei la locul de întâlnire a acestuia cu De Bianchi, sub ameninţarea concedierii, şi că au bătut victima, în evidentă stare de inferioritate numerică, chiar şi în momentul în care se afla la pământ. Al treilea român a povestit că a asistat la scenă fără a lua parte la aceasta. De Bianchi a fost înjunghiat în burtă, a pierdut mult sânge, însă a fost conştient câteva ore şi, în acest răstimp, a povestit ce i s-a întâmplat. Transportat la spitalul din Vibo, după o primă internare la Tropea, i-a fost scoasă splina.

Însă, pe timpul nopţii, starea s-a agravat şi la ora 4 dimineaţa a zilei de sâmbătă, 13 august 2016, a decedat.




Comentarii
Adauga un comentariu