Actualitate

Bombe cu explozie de vara

Publicat: 20 iul. 1999

•25 de terase din Iasi functioneaza fara autorizatie sanitara •Dintre acestea fac parte XXL, Cannabis, Ciric si celelalte terase de pe malul lacurilor de agrement •Directia pentru Sanatate Publica Iasi face un apel catre Primarie pentru a nu mai elibera avize •Conform unei noi Hotariri de Guvern, acestea pot fi inchise definitiv

In judetul Iasi exista 82 de terase, dintre care 25 functioneaza fara a avea autorizatie sanitara. Directia pentru Sanatate Publica nu detinea ieri o lista completa cu barurile si discotecile care au deschis ilegal, in aceasta vara, si terase, dar cert este ca dintre acestea fac parte Discoteca XXL, clubul Cannabis si toate terasele amplasate in apropierea lacurilor de agrement. Dupa cum a declarat seful Compartimentului de Igiena a Alimentatiei, din cadrul Directiei pentru Sanatate Publica, doctorul Cornelia Teodorescu, terasele de la XXL si Cannabis se deschid numai noaptea, incepind cu ora 22, iar ziua sint inchise.
Medicii de la Directia pentru Sanatate Publica fac un apel catre primarie pentru a nu mai elibera avize de functionare, „si pentru a interzice functionarea acestora noaptea. Ar trebui ca programul sa fie pina la ora 22, nu dupa aceasta ora”, a mai mentionat dr. Teodorescu. In acest moment, amenzile aplicate celor care nu respecta legea sint cuprinse intre 50.000 si 3 milioane de lei, insa, conform hotaririlor de Guvern 42 si 331 din acest an, in curind, amenzile vor urca pina la 60 milioane de lei, iar la a treia amenda, unitatea va putea fi inchisa definitiv. „Nu mai putem permite ca toti sa functioneze dupa cum vor ei, ci asa cum trebuie. Pentru asta vom aplica legea si vom merge pina la inchiderea tuturor teraselor care functioneaza fara a detine autorizatie sanitara”, a incheiat dr. Teodorescu.
Cristina HURDUBAIAloading...

Adauga un comentariu