Local

Bombe la vilele din Bucium – FOTO, VIDEO

Publicat: 06 apr. 2011

@ O vila din satul Paun a fost la un pas sa sara in aer din neglijenta celor de la E.ON Gaz @ O conducta din sistemul de distributie a gazelor naturale s-a fisurat si a luat foc din senin, flacarile mistuind o parte din anexele locuintei @ La fata locului a fost mobilizat un detasament de pompieri, care a reusit sa stinga incendiul abia dupa ce a fost sistata livrarea gazelor naturale in zona @ In urma cu patru luni, o casa din comuna Ion Neculce a sarit in aer dupa o acumulare mare de gaze naturale @ La fel ca si atunci, oficialii E.ON Gaz au refuzat sa dea explicatii @ Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au afirmat ieri ca incendiul a izbucnit din cauza scaparilor de gaze naturale

Soc si groaza miercuri noapte in Paun, dupa ce o conducta a E.ON Gaz a luat foc. Proprietarul unei vile din satul Paun era cat pe ce sa arda de viu in casa din cauza faptului ca o conducta de gaz din apropierea locuintei s-a fisurat si a luat foc din senin. Focul s-a intensificat si a mistuit o magazie a casei, scaparile de gaze din conducta E.ON Gaz Distributie alimentand si mai tare dezastrul. Oamenii sustin ca de vina pentru incendiul produs sunt lucrarile de mantuiala facute de specialistii E.ON in urma cu cateva zile. Acestia afirma ca teava a cedat din cauza presiunii.
La fata locului au mers mai multi angajati ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, care au luptat cu flacarile ce ieseau din conducta plina de gaz. Incendiul a putut fi stins abia dupa ce o echipa de interventie de la E.ON Gaz a sistat furnizarea gazelor naturale in zona.

Oamenii, in stare de soc

Proprietarul vilei din Paun nu-si explica de unde a aparut focul. Tot ce stie este ca s-a trezit cu magazia in flacari in jurul orei 2.00 si a alertat pompierii. Acestia s-au deplasat cu autospeciala la fata locului. „Eu n-aveam racordul la ei, iar in camera centralei nu este fum. Totul a pornit de pe strada. Focul nu a plecat din camera, de aici, a fost o pierdere in strada”, a spus acesta.
Ipoteza a fost confirmata si de vecini, care sustin ca echipele E.ON Gaz au efectuat o serie de lucrari in zona cu cateva ore inainte de producerea incendiului. „Nu avea gaz pana acum si au bagat presiune. Probabil, de asta a cedat conducta. Ei au dat drumul la presiune, dar pana in seara asta nu a avut gaz omul. Lucrari facute de mantuiala”, a declarat un localnic din zona.

ISU: „Cauza incendiului – scaparile de gaze”

Flacarile au mistuit o magazie din lemn si o parte din gardul locuintei. Din nefericire, si cainele proprietarului a sfarsit mistuit de foc. Pompierii care s-au deplasat miercuri noapte la fata locului nu stiau cauza incendiului. Ieri insa, oficialii ISU Iasi au afirmat ca, din primele cercetari, rezulta ca scaparile de gaze din reteaua E.ON reprezinta cauza incendiului. „Am fost solicitati pentru a interveni in satul Paun la o casa particulara, unde ardea o magazie si un tablou de gaze. A ars o magazie din lemn cu o suprafata de 10 metri patrati, 4 metri liniari de gard si doua cauciucuri. Cauza incendiului a fost legata de scaparile de gaz. Cercetarile E.ON vor stabili in ce conditii s-au produs aceste scapari”, a declarat loc. Silvia Spiridon, purtatorul de cuvant al ISU Iasi.
Conform echipelor care au intervenit, conducta de polietilena, prin care venea gazul, s-a topit, de aici rezultand si scaparile de gaze naturale. Ca de obicei, oficialii E.ON Gaz s-au dat la fund, nedorind sa comenteze incidentul. Faptul ca atat localnicii, cat si oficialii ISU au afirmat ca scaparile de gaze naturale reprezinta cauza incendiului necontrolat de la Paun arata ca sistemul de distributie a gazelor naturale este cat se poate de subred, iar lucrarile angajatilor de la E.ON Gaz au fost facute de mantuiala.

E.ON Gaz a aruncat in aer o casa in urma cu patru luni

Tot din cauza unei fisuri aparute in reteaua de distributie a gazelor, administrata de E.ON Gaz, in urma cu patru luni, vila familiei Trifan, din satul Razboieni, comuna Ion Neculce, a fost demolata de o explozie. Deflagratia s-a produs din cauza unei acumulari mari de gaze naturale in baia imobilului. Elena Trifan, in varsta de 35 ani, s-a trezit dimineata, a aprins lumina de la baie, dupa care a vrut sa porneasca masina de spalat. Atunci, gazul acumulat a explodat, iar nivelul de sus al casei a fost, pur si simplu, spulberat. Cercetarile au aratat ca acumularea de gaz s-a produs din cauza unei fisuri produse la reteaua de distributie a gazelor naturale din comuna. Teava de gaze se afla langa cea de canalizare. Din cauza fisurii, metanul s-a infiltrat pe sub pamant, in caminul retelei de canalizare. Casa familiei Trifan este racordata la reteaua de canalizare. Acumularea de gaz s-a produs chiar in caminul in care ajung tevile de canalizare ale familiei Trifan. Prin urmare, gazele au urcat pe tevile de canalizare si au intrat in baie, cel mai probabil, prin scurgerea de la chiuveta. In urma incidentului, Elena Trifan a fost grav ranita si a necesitat ingrijiri medicale o buna perioada de timp. Familia Trifan este nevoita acum sa-si refaca casa. La fel ca si in cazul de la Paun, oficialii E.ON Gaz au preferat sa treaca totul sub tacere, refuzand sa ofere explicatii.loading...

Adauga un comentariu