Eveniment-Social

Bonusuri de miliarde de lei pentru sefii unei directii a Primariei Iasi

Publicat: 03 ian. 2016

@ Conducerea unei autoritati subordonate primariei si-a fixat o remuneratie de cateva miliarde lei vechi pe parcursul acestui an @ In ultimii ani, firma a fost implicata in numeroase scandaluri cu asociatiile de proprietari, dupa ce ar fi incarcat facturile la incalzire in mod abuziv @ Asta nu i-a impiedicat pe cei din conducere sa-si acorde bonusuri consistente

Societatile din subordinea Primariei Iasi si-au facut recent proiectiile de buget pe anul in curs. Printre acestea se afla si SC Termo-Service SA, dar si SC Servicii Publice SA. In privinta Termo-Service SA, bugetul pe anul 2016 va fi de circa 8 milioane de lei. La capitolul cheltuieli au fost trecute estimari de 7,8 milioane de lei. Din acestea, au fost estimate 1,3 milioane de lei pentru cheltuieli de bunuri si servicii, iar 6,1 milioane lei sunt alocate pentru plata celor 270 de angajati. In bugetul pe anul in curs, cei de la Termo-Service SA au prevazut pentru investitii doar 180 mii lei, suma mult mai mica fata de cea din anii anteriori. Daca in anul 2014 bugetul societatii pentru aceste detalii a fost de 239 mii lei, iar in 2015 de 460 mii lei, anul acesta se va aloca mult mai putin. In buget se prevede ca fiecare angajat al Termo-Service SA sa beneficieze de un castig mediu lunar de 1.443 lei. De precizat ca, salariul mediu lunar va scadea in 2016 cu cativa lei fata de 2015. Daca in 2015 un angajat beneficia in medie de 1.419 lei, in cursul acestui an suma va fi ceva mai mica. Asta in timp ce remuneratia celor din conducere va fi consistenta. Practic, 208 mii lei reprezinta sumele incasate de cei aflati la conducerea societatii. In fisa de buget se prevede insa si marirea numarului de angajati de la 270 la 326 de persoane pana la finalul anului in curs. Pentru plata salariatilor au fost alocate insa 115 mii lei drept bonusuri, suma identica cu cea din anul trecut. Si estimarile pe anul 2017 sunt identice cu cele de acum, atat in privinta salariului angajatilor, cat si a bonusurilor celor din conducere. Pe anul 2015, Termo-Service SA a avut cheltuieli de 7 milioane de lei, din care 5,4 milioane lei fiind cheltuieli legate de salariati. Directorii societatii s-au ales cu o bonificatie de 108 mii lei pe anul trecut, din cele 208 mii alocate, in vreme ce 51 mii lei s-au dus catre membrii Consiliului de Administratie, iar 49 mii lei catre cei care compun Adunarea Generala a Actionarilor. Aceleasi date se vor pastra si pe anul 2016. Anul trecut, societatea a avut un profit de doar 151 mii de lei.

Zeci de milioane lei gaura la RATP

In schimb, nu a fost inca adoptat bugetul societatii de transport public. La primarie a ajuns totusi un plan privind reoganizarea regiei de transport, societate aflata cu un picior in groapa. Activele societatii, ce ar ajunge la creditori in cazul falimentului, ar fi de peste 40 de milioane de lei, conform unui document intern. „Posibilitatea de reorganizare a activitatii regiei a fost exprimata de catre administratorul judiciar, cu ocazia depunerii raportului asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa. Planul prevede ca metoda de reorganizare continuarea activitatii curente, în vederea acoperirii pasivului într-o masura cât mai adecvata. Se poate desprinde concluzia ca, în ipoteza deschiderii procedurii falimentului fata de debitoare, valoarea pe care creditorii acesteia o vor obtine în urma lichidarii patrimoniului acesteia este de 41.508.975 lei. Valoarea de lichidare obtinuta în urma valorificarii activului în situatia falimentului, de 41.508.975 lei, nu va putea fi distribuita integral creditorilor înscrisi în tabelul definitiv de creante, valoarea acestor distribuiri urmând a fi diminuata cu suma creantelor înscrise în tabel, în suma de 12.059.000 lei”, se arata in raportul respectiv.loading...

Comentarii
  • Locuri de furat bani pentru politicieni.Parca la Termoservise Camera de Conturi Iasi a gasit un prejudiciu,in perioada cand erau la conducere Tudose si Andries Cristian.Ce masuri s-au luat pentru recuperarea prejudiciului?S-au transferat cele 2 lepre in alta parte,tot pe posturi de conducere.Bravo,primarule!

  • Sunt 3 controale facute de Curtea de conturi de cand Termo-Service a fost infiinta si toate 3 au stabilit ca acolo s-a furat.
    Intrebarea este dece nu ia nimeni nici o masura.

Adauga un comentariu