National

Borbely a anuntat Guvernul ca vrea sa suspende taxa auto de prima vanzare

Publicat: 25 ian. 2012
Ministrul Mediului a anuntat in sedinta de astazi a Guvernului ca doreste sa propuna suspendarea la plata a taxei de prima vanzare a masinilor vechi, dar discutia ar putea continua luni, cand Executivul intentioneaza sa se reuneasca intr-o noua sedinta, pentru a adopta ordonante de urgenta, informeaza Mediafax.
„Ministrul a informat Guvernul ca doreste sa puna in discutie aceasta tema, dar probabil ca discutia va fi continuata si luni, cand Guvernul intentioneaza sa se reuneasca intr-o noua sedinta pentru a adopta mai multe ordonante de urgenta, avand in vedere ca sesiunea Parlamentului incepe miercuri „, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.
Conform legii, Guvernul nu poate inregistra ordonante de urgenta in perioada vacantei parlamentare, aceste acte normative urmand sa fie depuse la Parlament odata cu noua sesiune.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus, luni, coalitiei ca taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 sa fie suspendata pentru circa un an , interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%.
Masura va fi introdusa de Guvern prin ordonanta de urgenta.
Borbely a motivat solicitarea prin faptul ca proprietarii de masini vechi trebuie sa beneficieze de timp suplimentar pentru a vinde autovehiculele, inainte de introducerea noii taxe.


loading...

Adauga un comentariu