National

Borbely: Cazul meu este inchis, impreuna cu dosarul lui Dobre. Acest lucru il stia si Basescu

Publicat: 14 nov. 2012
1

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, afirma, referitor la solicitarea sefului statului de reluare a dezbaterilor in Camera Deputatilor in cazul sau si al lui Victor Paul Dobre, ca aceste doua dosare sunt „inchise„, iar „acest lucru il stia si presedintele Basescu”, informeaza Mediafax.

Borbely a fost intrebat, astazi, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza solicitarea presedintelui Traian Basescu adresata Camerei Deputatilor si de ce considera ca a ales seful statului acest moment.

„Putem avea pareri, e inceput de campanie, este MCV-ul care este la usa, intr-adevar, iar presedintele tarii poate sa isi spuna un punct de vedere. Eu nu intru in speculatii, a fost o adresa, s-a inchis, Parlamentul este suveran in aceasta privinta. Acest caz este inchis, impreuna cu dosarul lui Dobre, din punct de vedere juridic e clar si cred ca acest lucru il stia si presedintele Basescu. El nu are atributii in acest sens. Eu cred ca institutiile statului trebuie sa functioneze in acest caz. Nu este vorba de ridicarea imunitatii parlamentare, ci Parlamentul functioneaza ca o entitate autonoma, verifica pentru a preintampina abuzuri ale unor institutii – ca mai pot gresi si institutii ca DNA sau altele -, daca nu fabrica dosare politice care nu au elementele constitutive ale unei infractiuni”, a spus Borbely.

Potrivit acestuia, Camera Deputatilor a decis, „printr-un vot zdrobitor in Comisia Juridica si in plen”, ca nu sunt elemente constitutive ale unei infractiuni si nu poate merge mai departe aceasta verificare.

„Domnul presedinte Basescu a trimis o scrisoare, Comisia Juridica si-a spus punctul de vedere, am inchis subiectul”, a conchis vicepresedintele politic al UDMR.

Presedintele Traian Basescu declara, luni, ca „reactia politicienilor este una de dispret fata de interesul romanilor”, referindu-se la cazurile Diaconu, Borbely si Dobre, dar si la deciziile ANI privind incompatibilitatea a patru membri ai Executivului.

Solicitarea presedintelui Traian Basescu adresata conducerii Camerei Deputatilor privind discutarea cazurilor Dobre si Borbely nu a mai fost supusa luni votului plenului, caruia i s-a prezentat doar Raportul Comisiei Juridice prin care s-a respins cererea sefului statului.

Adauga un comentariu