National

Borbely: UDMR NU va incheia aliante preelectorale

Publicat: 30 aug. 2012
1
Laszlo Borbely, afirma ca alegerile generale vor fi „foarte dificile„, precizand ca formatiunea nu va incheia niciun fel de alianta preelectorala si ca el intentioneaza sa candideze din nou, insa intr-un alt colegiu, informeaza rtv.net.
Borbely a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca Uniunea „are un dialog” cu celelalte partide, insa nu va incheia niciun fel de alianta preelectorala.
„In ceea ce priveste atitudinea UDMR – ca am vazut ca apar in presa tot felul de speculatii sau incercari de a ne atrage atentia intr-o parte sau alta – vreau sa va spun foarte clar: UDMR, in momentul de fata, nu va incheia niciun fel de alianta preelectorala, cu nimeni”, a spus Laszlo Borbely.
Vicepresedintele politic al UDMR a afirmat ca toata lumea ar trebui sa inteleaga ca UDMR, nefiind un partid politic, ci o organizatie a unei minoritati nationale, are un dialog inclusiv cu reprezentantii actualei puteri.
„Dar aceasta nu inseamna ca noi incheiem vreo alianta preelectorala. Suntem intr-o familie politica, stiti foarte bine, de dreapta – si nu de azi, de ieri, ci din 1993, numai PNTCD si noi am fost in aceasta familie politica europeana de la inceputul anilor ’90. Si nu ne-am schimbat nici blana, nici naravul. Deci am ramas acolo unde suntem si acum. Organizam, spre exemplu, cu PDL congresul PPE din octombrie de la Bucuresti, nu exista niciun fel de semn de intrebare”, a spus el.
Borbely a apreciat ca alegerile generale vor fi „foarte dificile” si este necesar ca Uniunea „sa aiba in spate” alegatorii.
„Deci noi, in momentul de fata, ne pregatim de alegeri, vor fi alegeri foarte dificile si noi trebuie, asa cum am demonstrat la alegerile din vara (locale – n.r.) sa-i avem pe alegatorii nostri in spatele nostru, cu noi, ca sa ne voteze”, a spus acesta.
Laszlo Borbely, care este deputat ales in colegiul Targu Mures, a precizat ca intentioneaza sa candideze din nou.
Adauga un comentariu