Ciorbe si borsuri

Bors de crap cu zarzavat

Publicat: 09 mai 2011
2

Ingrediente:

1 kg crap
2,5 l apa
1 litru bors
1 buc ceapa
1 buc morcov
1 buc radacina patrunjel
1 buc pastarnac
3 buc rosii
2 linguri orez
1 legatura leustean
sare

Mod de preparare:

Se curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pun la fiert in apa rece cu sare. Rosiile se dau prin razatoare. Cand clocoteste, se adauga orezul ales si spalat. Intre timp, se curata pestele, se scoate osul amar de la cap, se spala repede in putina apa, se taie bucati si se pune la fiert dupa ce zarzavatul si orezul s-au inmuiat. Pestele este fiert dupa cca 15 minute. Cand este aproape gata, se adauga borsul fiert separat si leusteanul. In loc de bors, se poate folosi zeama de varza.




Adauga un comentariu