Ciorbe si borsuri

Bors de gaina

Publicat: 03 sept. 2012

Ingrediente:

o gaina
o telina mica
3 morcovi
o ceapa mare
un pastarnac
sare sau delikat
frunze de telina si patrunjel
3 oua
ulei
gris

Mod de preparare:

Curatam si spalam  gaina, apoi o punem la fiert, cand incepe sa clocoteasca o lasam sa dea in 2 clocote apoi aruncam apa si punem alta, apoi adaugam legumele taiate mai maricele sau rondele si le lasam sa fiarba. Punem sare dupa gust.

Din 3 oua facem galuste astfel: punem apa la fiert intr-o cratita cu sare, apoi spargem ouale intr-o farfurie punem putina sare si putin ulei, le batem bine apoi adaugam gris incet pana devine o pasta omogena. Luam o lingura cu care le punem in cratita sa fiarba, punem apa rece putin cate putin, cand fierbe.

Cand sunt umflate si facute le adaugam peste oala cu supa, dupa ce scoatem carnea.
Mai dam cateva clocote si oprim focul. Presaram verdeata tocata marunt si servim fierbinte.

sursa: sfatulparintilor



loading...

Adauga un comentariu