Ciorbe si borsuri

Bors rusesc cu dafin

Publicat: 03 mai 2011

Ingrediente:

500 g sfecla rosie
1 bucata telina
2 bucati praz
3 bucati morcov
1 bucata patrunjel
1/2 varza
3 linguri untura
1 lingura faina
3 linguri bulion
1 foaie dafin
500 g peste
marar
sare
1 pahar smantana

Mod de preparare:

Se curata zarzavatul, se spala si se taie in bucati mici sau fasii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa fierbinte, se sareaza si se adauga pestele taiat in bucati, se lasa sa fiarba la foc mic. Smantana se amesteca cu o lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu o cana de bors, apoi se toarna in oala. Se mai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul sa clocoteasca pana ce carnea este moale. Se presara marar tocat si se serveste cu smantana.



loading...